Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram kan je chats nu nog beter beveiligen

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2015, 10:23 CategorieAndroid

Telegram heeft zijn Android-applicatie nu nog beter beveiligd met enkele opties, waaronder het langer maken van je wachtwoord voor het openen van de app. Ook kun je nu beter je foto’s bewerken.

Telegram biedt extra lagen veiligheid aan

Telegram heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu extra lagen aan beveiliging wil aanbieden aan zijn gebruikers op het Android-platform. Eerder waren deze wijzigingen al doorgevoerd in de iOS-versie van de app. De update voegt een aantal optionele lagen veiligheid aan in de vorm van langere wachtwoorden of een extra pincode voor het ontgrendelen van de berichtendienst. Daarnaast kun je nu direct Telegram vergrendelen vanuit een chatvenster en kun je instellen dat de app zichzelf vergrendelt na een bepaalde tijd aan inactiviteit.

Die optionele beveiligingen zijn niet de enige toevoeging van deze update. Ook krijg je nu de mogelijkheid om je foto’s te bewerken voordat je ze verstuurd. Zelf heeft Telegram het over ‘Photoshop-achtige’ functies, maar daar komt het wat ons betreft natuurlijk niet in de buurt. Je hebt de standaard opties om foto’s te croppen en de kleuren aan te passen door de rommelen met de helderheid, contrast, de hoeveelheid grain, et cetera. Op WhatsApp heb je deze opties al veel langer tot je beschikking; daar zijn ze mee te vergelijken.

Telegram heeft een mooi jaar achter de rug. In de achttien maanden dat de applicatie bestaat, heeft het meer dan vijftig miljoen gebruikers aan zich weten te binden. Telegram geeft aan dat die mensen elkaar meer dan een miljard berichten per dag sturen – een miljard per dag. Dat is een flink aantal. Een aantal dat ook nog eens flink kan oplopen, met zo’n miljoen nieuwe aanmeldingen per week. En dat voor een applicatie die geen cent aan reclame en marketing heeft uitgegeven en hoopte dat de gebruikers het woord zouden delen met anderen.

  • Telegram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.