Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram staat bestanden delen tot 1,5GB toe

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 12:58 CategorieAndroid

Via de berichtendienst Telegram is het vanaf nu mogelijk bestanden tot 1,5GB met je contacten te delen. Maar er is meer geüpdatet. Zo is het ook mogelijk bepaalde groepen en contactpersonen tijdelijk op stil te zetten.

Telegram-applicatie van update voorzien

Telegram had in het begin als unique selling point de versleuteling van de berichten die via de dienst verstuurd werden. Maar dat is vandaag de dag wellicht niet meer zo uniek als destijds, omdat grotere partijen als WhatsApp hebben aangegeven voortaan ook de berichten te gaan versleutelen. Daarom heeft de applicatie nieuwe manieren nodig om mensen aan zich te binden, zeker in een tijd waar er meer dan genoeg berichtendiensten beschikbaar zijn, met allerlei voor- en nadelen.

Telegram denkt met de mogelijkheid bestanden tot 1,5GB te kunnen delen met je contactpersonen een manier is om meer mensen aan zich te binden. Wanneer de bestanden eenmaal gedeeld zijn, kun je ze vanaf meerdere apparaten bereiken. Daarnaast is de Shared Media-sectie ook compleet onder handen genomen. Vanaf nu zie je onder het kopje Files alle media die met je gedeeld is, per chat. Je kunt de zoekbalk gebruiken om specifieke media op te zoeken, zoals de foto’s en video’s die zijn doorgestuurd via Telegram.

Via de Shared Media-sectie kun je overigens ook alle media delen via andere apps. Open het bestand en tap eenmaal om de Share-knop om je opties te zien. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om bepaalde groepen of contactpersonen tijdelijk op stil te zetten. Dat is geen nieuwe functie voor een chat-app, maar wel een verdomd handige, zo nu en dan. Je hebt de keuze uit een uur, acht uur of twee dagen. Mocht je Telegram-applicatie nog niet bijgewerkt zijn, bezoek dan de onderstaande productpagina’s om de app handmatig te updaten.

  • Telegram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.