Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Today Calendar pakt piraten op grappige wijze aan

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 9:22 CategorieAndroid

De ontwikkelaar van de kalenderapplicatie Today Calendar pakt de mensen die zijn app illegaal downloaden op een grappige wijze aan. Er verschijnen namelijk allerlei afspraken in je agenda die met het thema ‘piraten’ te maken hebben.

Today Calendar heeft last van piraterij

Piraterij is een groot probleem op elk platform waar het mogelijk is gemakkelijk software op te installeren. Android is echt geen vreemde eend in de bijt als het om die stelling gaat. Dat weet ook Jack Underwood, ontwikkelaar van de applicatie Today Calendar. Underwood claimt dat 85 procent van zijn huidige gebruikers de betaalde versie van de app illegaal op hun Android-apparaten hebben staan. Wat moet je daar als developer nou mee? Het beste is om mensen te ‘stimuleren’ om over te stappen naar de échte betaalde versie.

En daar heeft Underwood wat op bedacht: mocht je de betaalde versie van de app Today Calandar op je Android-tablet hebben staan, en je weet zeker dat je er niet voor betaald hebt, dan krijg je vanaf nu willekeurige afspraken in je agenda die je er zelf niet hebt in gezet. Het zijn afspraken met een piratenthema, zoals Walk the plank! en Swashbuckling 101. Op deze manier probeert de ontwikkelaar mensen echt over te laten stappen op Today Calendar Pro, de betaalde variant; het is interessant om in de gaten te houden welk effect dit gaat hebben.

Het is natuurlijk nooit slim om je (toekomstige) klanten te irriteren, maar wanneer die klanten toch al je waren hebben gestolen, dan is er ook geen man over boord. Underwood geeft aan dat alleen de onbetaalde Pro-versie deze update heeft ontvangen. Mocht je gebruikmaken van de gratis variant, dan zul je die gekke afspraken nooit tegenkomen. Deze actie is ludiek genoeg om mensen over te halen toch voor de applicatie te betalen. En mocht dat niet het geval zijn, dan heeft Underwood in elk geval zijn best gedaan.

  • Today Calendar Pro
  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.