Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twee nieuwe Samsung Exynos-processors opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2015, 10:51 CategorieHardware

Samsung werkt momenteel mogelijk aan twee nieuwe Samsung Exynos-processors, namelijk de Exynos 7890 en de Exynos 7650. Over beide processoren is helaas nog maar weinig bekend.

Samsung Exynos-processors

Samsung is één van de weinige tablet- en smartphone-fabrikanten die ook een eigen processor heeft ontwikkeld: de Samsung Exynos. Momenteel werkt de Zuid-Koreaanse fabrikant mogelijk niet aan één, maar aan drie nieuwe varianten. Naast de Exynos 7420, duiken vandaag namelijk ook de Exynos 7890 en de Exynos 7650 op. Twee processoren waar we helaas nog maar weinig over weten, maar die wel zijn verschenen op een LinkedIn-profiel van een Samsung-technicus. Deze chips hoeven niet per se voor tablets gebruikt te worden.

Over de Exynos 7650 wordt gezegd dat het de eerste 64-bit SoC (System on a Chip) is. Dat is nogal vreemd, omdat de Exynos 7420 ook al 64-bit is en binnenkort in werking te zien is in de smartphone Samsung Galaxy S6. Waarschijnlijk hebben we te maken met een verbeterde versie van die processor. Van de Exynos 7890 weten we alleen dat hij 14nm groot is: dat betekent dat de chip klein is en met minder energie veel processorkracht kan generen. Helemaal fijn met een uitgeklede TouchWiz en bijna kale Android op Samsung-modellen.

Onduidelijk is nu nog waar we deze processors eventueel in terug kunnen zien. Zoals gezegd wordt de Samsung Exynos 7420 in de Samsung Galaxy S6 gebruikt. Uit een benchmark-test blijkt dat deze chip betere prestaties levert dan de A8-chip in de iPhone 6 Plus. Dat is natuurlijk niet vreemd, aangezien de Samsung Exynos 7420 een modernere processor is dan die van Apple. Ook is het zo dat Samsung voornemens is een bijna stock-versie van Android mee te leveren op het toestel, waardoor de prestaties er aanzienlijk op vooruitgaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.