Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter laat nu ook oude tweets in Android-app zien

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 9:25 CategorieAndroid

Twitter heeft inmiddels de While you were away-feature toegevoegd aan de Android-applicatie, nadat die eerder in de iOS-app verscheen. Je kunt nu dus tweets lezen die je gemist hebt en belangrijk kunnen zijn voor je.

Twitter gaat op Facebook lijken

Eerder werd deze functie al geïntroduceerd op iOS en vanaf nu is het ook beschikbaar op Android: While you were away, voor de Twitter-app. Met deze functie laat Twitter een aantal tweets zien die je hebt gemist op de momenten dat je de app niet hebt gebruikt, zodat je eigenlijk niets hoeft te missen wat belangrijk voor je kan zijn. Het ironische aan deze feature is dat het niets met het idee achter Twitter te maken heeft: Twitter draait om real-time informatie, die je leest in omgekeerde chronologische volgorde.

Precies, daar past een functie die oudere tweets oprakelt helemaal niet bij. De reden dat mensen Twitter gebruiken, is omdat alles real-time is; dat is de aantrekkingskracht van het platform. Onder druk van investeerders heeft Twitter echter deze feature geïntroduceerd, om gebruikers die een tijdje afwezig zijn geweest weer aan het platform te koppelen, maar als we de berichten op Twitter mogen geloven dan valt While you were away niet in goede aarde. Ook onze persoonlijke ervaring laat een rare nasmaak achter. Het hoort niet bij Twitter.

Een dergelijke feature zorgt er alleen maar voor dat je timeline sneller volraakt en je daardoor nog meer real-time actie mist. Bovendien wordt de getoonde informatie gebaseerd op algoritmes, waardoor je alleen de dingen ziet die mensen plaatsen waar je veel meer twittert. Facebook doet al jaren hetzelfde en dat is één van de redenen waarom mensen stoppen met dat sociale medium. De informatie is vaak niet relevant of boeiend, maar puur omdat die persoon vaak reageert op je, wordt hij automatisch boeiend voor het systeem. Laat maar zitten dan.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.