Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Twitter raakt 4 miljoen actieve gebruikers kwijt door iOS 8’

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 15:02 CategorieApple

Twitter raakte afgelopen kwartaal een hele hoop actieve gebruikers kwijt. De reden ligt niet echt voor de hand: volgens de CFO van Twitter komt het door de release van iOS 8.

iOS 8 is de boosdoener

Twitter kondigde gisteren de kwartaaklciijfers aan van het vierde kwartaal van 2014. Elk jaar worden er bepaalde doelen gesteld, die het bedrijf verwacht te halen. Het social media bedrijf presteerde beter dan verwacht, maar mistte toch één belangrijk target: Het maandelijkse aantal actieve bezoekers. Het aantal actieve gebruikers zegt uiteraard veel meer over de populariteit van de website dan de algemene hoeveelheid gebruikers. Het is dan ook een belangrijke maatstaf. Er werden 295 miljoen actieve gebruikers verwacht, maar dat getal lag lager dan verwacht: 288 miljoen. De reden die Twitter’s CFO, Anthony Noto, ervoor geeft is opvallend: De teleurstellende hoeveelheid maandelijkse actieve gebruikers zou veroorzaakt zijn door het uitkomen van iOS 8, afgelopen september. Als je in iOS 7 ingelogd was op twitter, zag je in de shared links van Safari automatisch recente tweets van accounts die je volgt op Twitter. Daardoor werden de gebruikers die de shared links sectie lazen automatisch geteld als actieve gebruikers.

In iOS 8 gebeurt dat niet meer automatisch, en moeten gebruikers het met de hand aanzetten. Hierdoor alleen al verloor Twitter volgens eigen inschattingen 3 miljoen gebruikers. Ook onthield de Twitter app niet automatisch je wachtwoord als je overstapte op iOS 8, waardoor gebruikers moeite hadden met het inloggen, en sommigen het zelfs opgaven. Ook kunnen gebruikers in iOS 8 RSS-feeds toevoegen aan de shared links, waardoor de tweets dus minder prominent aanwezig zijn. Zo komt Anthony Noto aan de 4 miljoen. Op 288 miljoen gebruikers lijkt 4 miljoen misschien niks, maar het aantal actieve gebruikers groeide tot nu toe bijna altijd. Nu de lijn even daalde viel het dus gelijk op, en vroegen onder andere de aandeelhouders van Twitter om een verklaring.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.