Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter wil je timeline automatisch opvullen

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2015, 10:14 CategorieAndroid

Twitter wil het sociale netwerk voorzien van nieuwe functies, zoals de Instant Timeline: die vult je timeline automatisch op met tweets van mensen die je wellicht niet kent, maar wel interesse in zou kunnen hebben.

Twitter voegt meer functies toe

Sommige Android-gebruikers is het wellicht al opgevallen: in hun timelines staan tweets van mensen die ze niet kennen, maar waarvan Twitter denkt dat zij die wel interessant vinden. Het bedrijf noemt dit de Instant Timeline: een functie die het vooral voor nieuwe gebruikers gemakkelijker moet maken om de juiste mensen te vinden die ze kunnen volgen. Deze functie is nu beschikbaar voor een klein percentage Android-gebruikers; wanneer de feature voor iedereen beschikbaar komt is echter nog niet bekendgemaakt.

Het idee is dat Twitter met deze functie de contactenlijst op je Android-apparaat scant en de mensen met een Twitter-account analyseert, zodat het je verse en lege timeline kan opvullen met personen, bedrijven of media die wellicht interessant voor je zijn. Denk bijvoorbeeld aan de burgemeester of een of andere beroemdheid of expert. Dit gaat wel tegen het traditionele Twitter-model in, waarbij gebruikers zelf kiezen wie ze willen volgen. Maar er is een duidelijke reden voor dat Twitter dit wil doorvoeren: mensen besteden minder tijd op Twitter.

In 2014 heeft Twitter een hoop nieuwe gebruikers gekregen, waarvan het gros wellicht niet weet wat het met de dienst aan moet. Daar waar in 2013 nog 46 procent van de Twitteraars dagelijks op Twitter keek, werd dat in 2014 36 procent: een significant lager percentage en heel slecht voor een beursgenoteerd bedrijf dat nu onder druk staat en ervoor moet zorgen dat dat percentage weer omhoog gaat. Met Instant Timeline wil Twitter dus ervoor zorgen dat nieuwe tweeps behendiger worden op het netwerk.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.