Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ubisoft lanceert endless runner Monkey King Escape

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 9:17 CategorieAndroid

Ubisoft heeft een endless runner uitgebracht voor Android en iOS waarin je een apenkoning bent en op de vlucht slaat voor een slechterik. Onderweg verzamel je Peaches of Immortality en ontwijk je uiteraard obstakels.

Ubisoft brengt Monkey King Escape uit

Ubisoft is een naam die we vaak verbinden aan iconische personages zoals Rayman of toffe games zoals Assassin’s Creed of Far Cry. De game is ontwikkeld door een Chinese tak van het bedrijf en liet zich hevig inspireren door de legende van een apenkoning. De game kwam al eerder uit in China en behaalde binnen no-time een recordaantal van twee miljoen downloads. Nu is de game ook verkrijgbaar voor de rest van de wereld, op Android en iOS, waardoor iedereen de kans krijgt om de legendarische Monkey King te helpen.

In de game speel je met de Monkey King, die op de vlucht is geslagen voor de Jade Emperor van de Heavenly Kingdom. De game lijkt ontzettend veel op een endless runner, een game waarin je eindeloos rent totdat je af bent, als Subway Surfers – in de kern, maar ook in de kleurrijke presentatie. Je moet onderweg obstakels ontwijken en de Peaches of Immortality verzamelen. Alleen dan kun je aan de keizer ontsnappen. Ondertussen heb je ook de macht om in verschillende andere dieren te transformeren en gebruik te maken van hun krachten.

Opvallend is verder de optie om het tegen bazen op te nemen. Je moet dan de aanwijzingen op het scherm opvolgen om aanvallen uit te voeren en je verdediging op pijl te houden. Die gevechten zijn niet heel moeilijk, maar bieden voor een korte periode net even wat andere gameplay aan. Monkey King Escape is gratis te downloaden en te spelen, maar heeft wel in-app-aankopen. Je hebt verder Android 4.0 en 39MB aan vrije schijfruimte nodig, terwijl je met een iPad minstens 72MB en iOS 6 nodig hebt. Je vindt de game via de onderstaande links.

  • Monkey King Escape
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.