Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Uitrol Lollipop voor Galaxy Note Edge begonnen in Australië

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 13:36 CategorieAndroid

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de Samsung Galaxy Note Edge, maar nog niet in Nederland. De eerste update is inmiddels verschenen in Australië, dus wellicht zien we hem snel ook hier in Europa.

Samsung Galaxy Note Edge en Android 5.0 Lollipop

Samsung is de laatste weken druk bezig geweest met het updaten van zijn toestellen. Daar waar we Android 5.0 Lollipop eerst zagen arriveren in sommige landen op de Samsung Galaxy S5- en Galaxy S4-smartphones en Galaxy Note 3– en Galaxy Note 4-phablets, is het nu de beurt aan de tegen verwachtingen in goed presterende Galaxy Note Edge. Het betreft hier een over-the-air-update van Android 5.0.1, die we eerder ook al zagen aankomen op de eerdergenoemde Samsung Galaxy Note 4.

De update weegt meer dan een gigabyte, dus tegen de tijd dat die ook hier arriveert, doe je er goed aan even je interne geheugen op te ruimen. Android 5.0 Lollipop brengt een aantal nieuwe features en verbeteringen met zich mee. Zoals een verbeterd notificatiesysteem, een compleet nieuwe user interface voor de multitasking-functionaliteit, de mogelijkheid om meerdere accounts aan te maken en te gebruiken, een gastmodus en het Android Smart Lock-systeem, waarmee je gemakkelijk en snel apparaten kunt koppelen met je tablet.

De Samsung Galaxy Note Edge lijkt qua specificaties dus ontzettend op de Galaxy Note 4, met als twee grootste verschillen dat de Edge het met een kleinere batterij moet doen en het apparaat natuurlijk nog een stuk van het beeldscherm aan de zijkant van de phablet heeft hangen. Dat scherm staat los van het grote scherm waar je normaliter naar zult kijken, maar biedt wel knoppen aan binnen de context van wat je daadwerkelijk aan het doen bent. Hoewel beide schermen dus los van elkaar zijn, werken ze gelukkig wel samen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.