Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VAIO lanceert eerste eigen convertibles in Japan

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 14:57 CategorieWindows

Vorig jaar maakte Sony bekend de gehele VAIO-divisie, verantwoordelijk voor laptops, tablets en convertibles te verkopen aan het Japanse Industrial Partners, een investeringsgroep. Vandaag heeft dit bedrijf de eerste VAIO-apparaten voor de Japanse markt gepresenteerd; twee convertibles met Windows 8.1-software.

VAIO-Z

Ondanks dat de VAIO Z en VAIO Z Canvas doen denken aan eerder gelanceerde apparaten van Sony zijn ze zonder medewerking van het bedrijf ontwikkeld. Beide apparaten zijn convertibles, wat inhoudt dat ze als tablet en als laptop te gebruiken zijn. De VAIO Z beschikt over een speciale scharnier waarmee een tabletmodus te creëren is, terwijl de Z Canvas met een keyboard dock komt.

VAIO-Z-Canvas

De VAIO Z is een afstammeling van de VAIO Fir-familie die Sony in 2013 op de markt bracht. Het apparaat is voorzien van een speciaal scharnier waarmee het display in verschillende standen, waaronder een tabletmodus, te plaatsen is. Het apparaat heeft een 13.3-inch scherm en een behuizing die gemaakt is van aluminium en carbon. Verder beschikt de VAIO Z onder meer over een snelle SSD voor het opslaggeheugen, een Intel Core i5- of i7-processor van de vijfde generatie, een batterijduur van 15.5 uur en ondersteuning voor een active digitizer stylus. De VAIO Z heeft een adviesprijs van omgerekend 1.400 euro meegekregen.

De VAIO Z Canvas is een 12.1-inch tablet met ingebouwde kickstand en Bluetooth-toetsenbord. Hierdoor is het geheel eenvoudig als laptop te gebruiken. Het display is voorzien van een 2.560 bij 1.704 pixels resolutie en moet volgens de fabrikant 95 procent van het Adobe RGB-spectrum kunnen weergeven. Verder is het apparaat uitgerust met een Intel Core-processor, maximaal 1TB aan opslaggeheugen en een stylus. In mei moet de VAIO Z Canvas op de markt verschijnen. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Of en wanneer de apparaten naar Europa komen is nog niet bekend, maar het bedrijf achter het nieuwe merk laat weten zich voorlopig op de Japanse markt te richten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.