Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Zie het snelle menu van Android 5.1 alvast in werking

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2015, 9:54 CategorieAndroid

Iemand met Android 5.1 op z’n smartphone laat ons even zien hoe het snelle menu van het OS verbeterd is in de aankomende update. Check de video om te zien wat je kunt verwachten.

Android 5.1 in werking

Android 5.1 komt voorlopig nog niet naar tablets toe, maar Google heeft al wel vast de volgende grote update van Lollipop op de Android One-smartphones in India geïnstalleerd. Android One-smartphones zet Google in in ontwikkelingslanden om de mensen daar kennis te laten maken met hun eerste smartphone. Waarom Google specifiek die toestellen heeft uitgekozen om Android 5.1 op te installeren is niet bekend en we weten helaas ook niet waarom we de updates nog niet over-the-air opgestuurd hebben gekregen.

Eén van de grootste aanpassingen die we hebben waargenomen in Android 5.1, is de uitbreiding van het snelle menu. Het snelle menu zijn de instellingen die je tevoorschijn haalt wanneer je de statusbalk bovenin naar beneden trekt. Wanneer je dat doet, dan krijg je toegang tot instellingen met betrekking tot je wifi-, bluetooth- en mobiele verbinding, evenals de vliegtuigmodus en bijvoorbeeld nog de locatieknop. In de bovenstaande video zie je wat er veranderd is aan Android 5.1: dat pijltje naast wifi en bluetooth.

In het Android 5.0 vind je dat pijltje niet. Drukte je voorheen op je verbindingnaam, dan werd je doorgestuurd naar de instellingenpagina. Maar dat werkt straks anders. Onder de knop van de verbinding staat de naam van het netwerk/apparaat. Tap je op de naam, dan ga je naar de desbetreffende instellingenpaginga; tap je op het icoon, dan zet je de functie aan en uit. Er zijn wellicht mensen die niet wisten dat je op de naam kunt tikken om snel toegang te krijgen tot meer opties, dus doet Google daar naar het schijnt wat aan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.