Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC-mediaspeler voor iOS verschijnt her en der in App Store

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 15:47 CategorieApplicaties

Het schijnt dat de VLC-mediaspeler op dit moment her en der opduikt in verschillende App Stores. Als dit klopt, dan is dat volgens planning. De applicatie is inmiddels bijna een half jaar geleden uit de digitale winkel van Apple verdwenen.

VLC-mediaspeler voor iOS

Het schijnt dat de VLC-mediaspeler-app, een belachelijk fijne media-applicatie, teruggekeerd is naar de App Store van Apple. Tenminste, in een aantal landen. Hier in Nederland is dat helaas nog niet het geval. Sommige mensen in Noord-Amerika hebben aangegeven dat ze hun geïnstalleerde applicatie kunnen updaten naar versie 2.4.1. Dat geldt dus alleen voor de mensen die de app al op hun iPad of iPhone hadden voordat VLC uit de App Store werd gehaald – heb je de app niet meer, dan vis je helaas achter het net.

Het zou behoorlijk goed nieuws zijn wanneer VLC terugkeert naar iOS. De app was altijd wel beschikbaar, tot 2011 toen het voor het eerst verwijderd werd na problemen met de licentie. De applicatie keerde pas in 2013 terug naar de App Store, totdat het weer in september 2014 van de digitale aardbodem verdween. Kort daarna liet de ontwikkelaar weten dat we de VLC-mediaspeler binnenkort weer mochten verwachten op iOS en dat zou begin 2015 zijn. Toeval wil dat het nu nog steeds ‘begin 2015 is’, dus dit nieuws zou zomaar kunnen kloppen.

De VLC-mediaspeler is een ontzettend fijn programma, op welk platform je de applicatie ook gebruikt. Het ondersteunt namelijk een groot aantal populaire videoformaten, die onder ruimte bieden voor bijvoorbeeld verschillende ondertitelingen. Het design is simpel en voor de casual gebruiker ligt alles voor het oprapen. Wil je echter wat meer uit VLC halen, dan moet je wat dieper graven in de menu’s, maar binnen no-time vind je er toffe dingen. Wanneer de app nu weer in Nederland beschikbaar komt, is helaas niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.