Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp is begonnen met lanceren belfunctie

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2015, 23:55 CategorieApplicaties

De mogelijkheid werd al langer verwacht maar het lijkt erop dat het nu echt gaat gebeuren: binnenkort kun je bellen via de WhatsApp app. De nieuwste update van de app bevat namelijk voor een handjevol gebruikers de mogelijkheid om een telefoongesprek te beginnen.

Belfunctie WhatsApp

De belfunctie is te vinden in het actiemenu onderaan het scherm in de WhatsApp app. Wanneer je hierop drukt opent een scherm waarbij je een contactpersoon kunt kiezen. Bellen via WhatsApp biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden als bellen via je smartphone, zo kun je het gesprek op je luidspreker zetten zodat meer mensen kunnen meebellen, je kunt je microfoon uitschakelen en in plaats van opnemen direct een bericht versturen.

Niet voor iedereen

Niet iedere gebruiker kan de belfunctie al gebruiken. Als eerste moet je de nieuwste versie van WhatsApp via de officiële website downloaden. Vervolgens bestaat er een kans dat je de functie ziet verschijnen. Volgens gebruikers van Reddit, waar de functie als eerste werd gemeld, moet je eerst gebeld worden door een persoon die de belfunctie al heeft voor je hem zelf kunt gaan gebruiken.

Alleen Android

Daarnaast is de belfunctie op dit moment alleen nog beschikbaar voor WhatsApp gebruikers met Android telefoons, iPhone gebruikers moeten nog even wachten. Hetzelfde gold voor de onlangs gelanceerde web-versie, die iPhone gebruikers ook nog steeds niet kunnen activeren. Nu.nl weet echter te melden dat een tester van WhatsApp, die doorgaans erg betrouwbaar is, vertelde dat de web-versie binnenkort ook beschikbaar is voor iPhone gebruikers. De uitrol van de belfunctie voor iOS gebruikers kan dan ook niet lang meer duren.

Zomer 2014

De oprichter van WhatsApp, Jan Koum, beloofde in februari 2014 dat een belfunctie voor de app snel zou komen, in de zomer van hetzelfde jaar was toen zijn schatting. Ondertussen is het alweer winter in het volgende jaar, en start de uitrol pas.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.