Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 niet gratis voor bedrijven

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 11:14 CategorieWindows

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de upgrade naar Windows 10 enkel gratis is voor consumenten en iet voor bedrijven. “Iemand moet de rekening betalen”, aldus analist Wes Miller.

Windows 10 niet voor iedereen gratis

Jim Alkove, hoofd van de Windows Enterprise-afdeling binnen Microsoft, heeft in een interview laten weten dat bedrijven straks wel moeten betalen voor Windows 10. Alkove benadrukt dat klanten met Windows 8/8.1 Pro (en Windows 7 Pro), besturingssystemen die kleine bedrijven nog wel eens gebruiken, straks de mogelijkheid krijgen om het eerste jaar van Windows 10 gratis over te stappen naar het nieuwe OS van Microsoft. Maar dat geldt niet voor bedrijven die een Enterprise-editie van Windows hebben draaien.

Alkove legt uit.

Windows 7 Enterprise and Windows 8/8.1 Enterprise are not included in the terms of free Windows 10 Upgrade offer we announced last week, given active Software Assurance customers will continue to have rights to upgrade to Windows 10 enterprise offerings outside of this offer – while also benefitting from the full flexibility to deploy Windows 10 using their existing management infrastructure.

Windows voor bedrijven werkt vaak net even anders dan voor consumenten. Daar waar die laatste groep alle updates krijgt, kan een bedrijf er voor kiezen alleen de functies te accepteren wanneer er geen kinderziektes meer in zitten of gaan voor een pakket die alleen kritieke updates en patches doorvoert (maar dan heb je vaak te maken met een backend-systeem en dat staat dan weer los van tablets). Heb je een Enterprise-editie, dan is het waarschijnlijk zo dat je kritieke updates en bewezen features toegezonden krijgt.

Maar het gros van de Windows 10 gebruikers gaat dus niet betalen voor de upgrade. Waarschijnlijk is het dus zo dat Microsoft de kosten wil verhalen op de bedrijven. Analist Wes Miller, die Microsoft nauw in de gaten houdt, zegt daarover dat ‘iemand de kosten moet betalen’.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.