Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 ondersteunt biometrische sensoren

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 9:14 CategorieWindows

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows 10 ondersteuning biedt voor biometrische sensoren voor je vingers en je ogen. Het idee is om het wachtwoord een ding uit het verleden te maken.

Biometrische sensoren voor Windows 10

Het straks binnenkort wellicht mogelijk om in te loggen in Outlook door je vingerafdruk of je iris te laten scannen. Microsoft heeft namelijk aangekondigd dat Windows 10 biometrische sensoren ondersteunt. Microsoft bouwt namelijk de nieuwste versie van Fast Identification Online (FIDO) in Windows, waardoor het mogelijk wordt externe third-party-hardware aan een Windows 10-apparaat te koppelen die deze sensoren bevat en direct die sensoren in de hardware van het Windows 10-platform te integreren.

FIDO is een systeem dat is ontwikkeld met het idee wachtwoorden een ding uit het verleden te maken en te bouwen op de gedachte dat inloggen in beveiligde omgevingen sneller en meer gelokaliseerd kan. Dit scheen één van de prioriteiten geweest te zijn van Microsoft, zo geeft het bedrijf uit Redmond in een blogpost aan. FIDO is ontwikkeld als open software en heeft naast Microsoft, bedrijven als Google, PayPal en de Bank of America al achter zich staan. De informatie van FIDO wordt allemaal lokaal opgeslagen.

FIDO werkt met het zogenaamde zero knowledge-protocol. Binnen deze context betekent dit dat degene die wil inloggen, dat alleen kan doen met geregistreerde informatie, zoals een vingerafdruk of iris. Inloggen met andere informatie is onmogelijk, omdat het programma deze informatie niet bezit. Wat dit gaat betekenen voor tablets is nog niet bekend. Wellicht dat de camera voorzien wordt van een hardware-upgrade of dat er een aparte vingerafdruksensor wordt geïntegreerd – wat het ook is, het is nog even afwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.