Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube lanceert maandag kindvriendelijke app

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2015, 9:26 CategorieAndroid

YouTube heeft bekendgemaakt dat het aanstaande maandag een nieuwe app lanceert op Android, die zich helemaal focust op kinderen. Kinderen kunnen er enkel kanalen op bekijken die bedoeld zijn voor kids.

YouTube voor kinderen

YouTube gaat aanstaande maandag een nieuwe app lanceren, die speciaal bedoeld is voor kinderen. De app, genaamd YouTube Kids, biedt afleveringen van kinderseries aan, plus de YouTube-kanalen die zijn bedoeld voor kinderen. YouTube Kids kan ouders ook een handje helpen: de app stelt ouders en verzorgers namelijk in staat namelijk een timer in te stellen. Loopt die timer af, dan kan het kind op die dag geen video’s meer bekijken via de app – zorg er dan wel voor dat je kroost niet bij de normale YouTube-app kan.

YouTube Kids komt eerst uit op Android-smartphones en -tablets en zal een ander design kennen dan we gewend zijn van de videostreamingdienst. De knoppen zijn groter en duidelijker gemaakt en kinderen hoeven minimaal te scrollen. Wanneer je de app opent, zie je direct een aantal televisieseries die kinderen kunnen bekijken en de vier grotere knoppen (series, muziek, leren en ontdekken) waarmee je YouTube kunt uitpluizen. Je vindt er onder andere video’s van Thomas de Stoomlocomotief.

Onduidelijk is hoe Google geld gaat verdienen met deze app. Wanneer je over het originele YouTube surft, kom je her en der reclames tegen. Hoewel de directie bij YouTube wel besproken heeft om reclames toe te voegen, kwam die al snel tot de conclusie dat advertenties toch niet zo handig waren – die zitten er dan ook niet in. Onlangs lanceerde YouTube overigens ook nog Music Key: een dienst waarmee je zonder reclame muziekvideo’s kunt bekijken op de site en app. Je kunt daar meer over lezen op Homecinemamagazine.nl.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.