Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zelf toggles in snelle menu weghalen in Android 5.1

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 17:27 CategorieAndroid

Wanneer je een Android-tablet hebt, dan heb je ongetwijfeld een instelling aangezet, die later in je snelle menu opdook en die je nu liever weg wil hebben. Dan kun je straks handmatig doen in Android 5.1.

Dynamische knoppen handmatig weghalen in snelle menu Android 5.1

Nu Android 5.1 officieel uit is in India, komen we elke dag wel nieuwe feiten tegen over de update van het nieuwe Android. Eerder vandaag schreven we al over de verandering in de prioriteitsmodus, daarvoor lieten we zien dat de klokanimaties voorzien zijn van een update en ook kon je al op Tablets Magazine lezen dat apps vastpinnen straks anders werkt. Maar dat is nog lang niet alles. Weet je nog dat je die toggles in het snelle menu van Android 5.0 niet zelf direct weg kon halen? Dat kan straks wel in Android 5.1.

Wanneer je Android 5.0 Lollipop op je tablet hebt staan en je hebt eens rondgeneusd tussen je instellingen, dan is de kans aanwezig dat je opeens extra toggles (soort snelkoppelingen) in het snelle menu (die verschijnt wanneer je de statusbalk naar beneden trekt) hebt staan. Normaliter moet je dertig dagen wachten voordat ze verdwijnen (of je past de datum aan, natuurlijk), maar dat is alles behalve ideaal voor een platform waar gebruiksvriendelijkheid en openheid centraal staat – en daar is Google zich ook van bewust.

Wanneer je straks Android 5.1 op je tablet hebt staan, dan krijg je de optie om die extra toggles (de standaard zes blijven staan) weg te halen. Heb je bijvoorbeeld wel eens je tablet gebruikt als wifi hotspot? Dan heb je dat icoontje onderaan in je snelle menu staan. Duurt het je te lang voordat-ie weg is of wil je hem daar liever niet hebben staan? Dan kun je straks die toggle ingedrukt houden, waarna de optie verschijnt waarmee je hem weg kunt halen. Waarom een dergelijke functie niet meteen geïntegreerd is, is onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.