Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia A3-A30 met Lollipop duikt op in benchmark

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2015, 10:30 CategorieAndroid

Op het gebied van Android tablets heeft Acer al een paar maanden weinig meer laten zien maar het lijkt erop dat de Taiwanese fabrikant nieuwe modellen in ontwikkeling heeft. In benchmarkresultaten is deze week de nog onaangekondigde Acer Iconia A3-A30, voorzien van Android 5.0 Lollipop, opgedoken.

De Acer Iconia A3-A30 is waarschijnlijk de opvolger van de Iconia A3-A20, een 10.1-inch tablet die al een tijdje in Nederland te koop is. Het nieuwe model is, als we de benchmarks mogen geloven, wederom een 10.1-inch Android tablet. Het belangrijkste verschil zien we onder de motorkap. Daar is de MediaTek MT8127-processor vervangen voor een Intel Atom Z3735F-processor. Deze chip heeft een kloksnelheid van 1.33GHz.

Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Het 10.1-inch ips lcd-display is uitgerust met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie en wordt beschermd door Corning Gorilla Glass. Of Acer net als bij de Iconia A3-A20 een variant met een 1.280 bij 800 pixels resolutie op de markt brengt is nog onduidelijk.

Ook zou de Iconia A3-A30 beschikken over een microUSB 2.0-poort, een microHDMI-uitgang voor koppeling met een extern display, Bluetooth 4.0 en WiFi voor draadloze communicatie, gps voor locatiebepaling, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel webcam aan de voorzijde. De tablet draait op de nieuwste versie van Android; Android 5.0 Lollipop.

Op 23 april houdt Acer een persconferentie in New York en krijgen we waarschijnlijk meer te horen over de nieuwe tablets van het bedrijf.

  • Delen:
Acer Iconia Tab 10 (A3-A20)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.