Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel OneTouch introduceert Idol 3-phablet

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2015, 19:17 CategorieAndroid

Alcatel OneTouch heeft de Idol 3-phablet en -smartphone geïntroduceerd tijdens het MWC 2015. De phablet krijgt een scherm van 5,5 inch en heeft voornamelijk features gericht op entertainment.

Alcatel OneTouch Idol 3-phablet aangekondigd

Tijdens het MWC 2015 heeft fabrikant Alcatel de OneTouch Idol 3 aangekondigd. De Idol 3 is straks verkrijgbaar als phablet (met een scherm van 5,5 inch) en als smartphone (met een scherm van 4,7 inch). De apparaten hebben voornamelijk features gericht op entertainment. Zo zorgt speakermaker JBL voor twee front-facing-speakers met Clari-Fi-technologie en 3D-surroundgeluid. De OneTouch Mix-muziekapp stelt audioliefhebbers in staat zelf nummers te mixen of het door de app te laten doen – of de nummers nu gedownload zijn of online staan.

alcatel-onetouch-idol-3

Daarnaast beschikt de Alcatel OneTouch Idol 3, of je nou de phablet- of smartphone-versie neemt, over een 13-megapixel-camera, met een groot diafragma voor situaties met weinig licht. De camera aan de voorzijde biedt een brede kijkhoek van 84 graden voor selfies waar al je vrienden op passen. De Fast Face Focus-software detecteert gezichten in 0,15 seconden. De scherpe, realtime HDR-video-optie is goed voor 30 frames per seconde. De Auto Scene Detection past contrast, belichting en kleuren automatisch aan voor de betere foto’s.

De 5,5 inch-versie van de Idol 3 beschikt over een octacore-processor en een full hd-scherm (in tegenstelling tot het 4,7 inch-model, dat een quadcore-processor en een hd-scherm heeft). Beide bieden ze 4G-verbindingsmogelijkheden en draaien ze op Android 5.0 Lollipop. De Technicolor Color Enhance moet overigens voor een fijne schermweergave zorgen, vanuit welke kijkhoek dan ook. De Alcatel OneTouch Idol 3 is vanaf mei 2015 beschikbaar in de Nederlandse winkels, met een verwachte verkoopprijs van 229 euro voor de smartphone en 299 euro voor de phablet.

  • Delen:
Alcatel Idol 3 5.5
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. jaap
    10 maart, 2015 om 10:41

    mooie telefoon, ik koop de grote voor mijzelf en de kleine voor mijn dochter

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.