Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel presenteert verschillende Pixi 3-tablets

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2015, 20:01 CategorieAndroid

Fabrikant Alcatel heeft twee tablets aangekondigd binnen de Pixi 3-lijn van het bedrijf. Eentje met een scherm van zeven en een met een scherm van acht inch. De zeven inch variant krijgt een 3g-, 4g- en wifi-versie, terwijl de acht inch variant het moet doen met enkel een 3g-variant.

Alcatel Pixi 3-tablets

Naast de twee nieuwe phablets, de Pixi 3 en de Idol 3, onthult Alcatel ook vier nieuwe tablets tijdens MWC 2015. Het gaat hier om drie versies van de zeven inch-variant en eentje van de acht inch-versie. De wifi- en 4g-versie van de zeven inch Pixi 3 hebben onder de motorkap een quadcore-processor, geklokt op 1,3GHz. Het wifi-model beschikt niet over 4g. Daar waar de wifi-variant nog draait op Android 4.4 KitKat, draait de 4g-variant alweer op Android 5.0 Lollipop en wordt gebruik gemaakt van een dualcore-processor. De batterij is met 2820mAh gelijk aan elkaar.

Verder beschikt de wifi-tablet over 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan intern geheugen, micro-usb, een micro-sd-aansluiting en een 2-megapixel-camera aan de achterkant en een vga-camera aan de voorkant. De 4-variant beschikt echter over 1GB, maar heeft evenveel intern geheugen. Overigens hebben de zeven inch-tablets allemaal een schermresolutie van 1024 bij 600 pixels. Met de 3g- en 4g-model is het tevens mogelijk te bellen en bijvoorbeeld nog gebruik te maken van de ingebouwde gps-sensor.

Het acht inch-model van de Pixi 3-tablet heeft onder de motorkap een dualcore-processor, evenals de 3g-versie van het zeven inch-model. Deze tablet wordt wordt voorzien van Android 4.4 KitKat, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan intern geheugen. Ook heeft deze variant een grotere batterij, van 3240mAh, en een hogere schermresolutie; 1280 bij 800 pixels. Het opslaggeheugen kan middels een microSD-kaart uitgebreid worden. Naast alle bovengenoemde features bevat de acht inch-versie tevens een infraroodsensor waardoor deze als afstandsbediening gebruikt kan worden. Alle modellen beschikken ten slotte over bluetooth 4.0.

De Pixi 3 van 7-inch krijgt prijzen van 69 euro (WiFi-only), 89 euro (3G-versie) en 129 euro (4G-versie) mee. De prijzen van de 8-inch versie zijn nog niet bekend.

  • Delen:
Alcatel Pixi 3 7
Android Lollipop (5.0)
Alcatel Pixi 3 8
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.