Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.0.2 bereikt Galaxy Tab S 10.5 in Frankrijk

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2015, 11:31 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 is in Frankrijk voorzien van een ota-update, met daarin Android 5.0.2. De update komst dus dichterbij. Maar wanneer hij naar Nederland komt, is helaas nog niet bekend.

Galaxy Tab S 10.5 met Android 5.0.2

Frankrijk mag vanaf vandaag de Android 5.0.2-update verwachten op de Samsung Galaxy Tab S 10.5-tablet, aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf momenteel begonnen is met de uitrol ervan. Het gaat hier om een over-the-air-update en dat betekent dat die tablet-eigenaren een notificatie in de statusbalk krijgen wanneer de update gereed staat ter download. Deze update bevat een aantal prestatieverbeteringen en beveiligingsfeatures die Google eerder doorvoerde in zijn eigen Nexus-lijn – de lijn die altijd als eerste de updates krijgt.

Eerder dook de Android 5.0.2-update al op tijdens MWC 2015. En het feit dat de al uitgebrachte tablets met Android 5.0 Lollipop te zien waren op de Samsung-stand tijdens dat event, is goed nieuws in onze ogen. Dat houdt namelijk mogelijk in dat we binnenkort zelf aan de slag kunnen gaan met het nieuwe OS. Bronnen bevestigen dan ook dat dit al ‘zo snel’ als eind maart of begin april kan zijn. Tot nu toe hebben de Samsung Galaxy Note-modellen het voorrecht gehad om als eerste geüpdatet te worden, dus het mag dan ook wel eens tijd worden.

Het grootste pluspunt voor de premium tablets is dat Android 5.0.2 op deze Galaxy Tab S-tablets een officiële stille modus heeft, net zoals op de Samsung Galaxy Note Edge het geval is. Samsung presenteert de Tab S 10.5 en Tab S 8.4 als premium-modellen. Niet alleen in de communicatie, maar ook wanneer je kijkt naar de bouwkwaliteit. Dat twee premium tablets dan zo lang moeten wachten op een nieuwe versie van het besturingssysteem, is eigenlijk een beetje te gek voor woorden. Hopelijk volgt de update snel in Nederland.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.