Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.0 Lollipop groeit in populariteit

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2015, 9:21 CategorieAndroid

Uit de nieuwe Android-distributiecijfers blijkt dat Android 5.0 Lollipop wederom in populariteit gestegen is, ten koste van Jelly Bean. KitKat heeft momenteel een marktaandeel van meer dan veertig procent.

Lollipop stijgt, KitKat stijgt, Jelly Bean daalt

Google heeft vandaag de Android-distributiecijfers online gezet en het ziet ernaar uit dat Android 5.0 Lollipop zijn marktaandeel heeft verdubbeld in een maand tijd. Dan nog klinkt die omschrijving indrukwekkender dan het is wanneer je kijkt naar dat aandeel: Lollipop staat momenteel op 3,3 procent. Dat Android 5.0 groeit, wil niet zeggen dat Android 4.4 daar onder moet lijden. Integendeel: KitKat is samen met Lollipop de enige versie van het Android OS die op groei mag rekenen, ten koste van het populaire Jelly Bean.

android_adoption_march_2015

Sterker nog: KitKat is in de afgelopen vier weken boven de veertig procent marktaandeel uitgekomen en komt dus steeds dichterbij het aandeel van Jelly Bean: daar waar Android 4.1, Android 4.2 en Android 4.3 gezamenlijk een marktaandeel hebben van 42,6 procent, staat KitKat nu op het indrukwekkende 40,9 procent. Het duurt nu dus niet lang meer voordat we een nieuwe Android-marktleider hebben. Verder hebben Android 4.0 en Android 2.3 op een daling van een halve procentpunt kunnen rekenen. Froyo blijft onveranderd staan op 0,4 procent.

Zoals altijd geldt de kanttekening dat deze distributiecijfers gelden voor Android-apparaten die toegang hebben tot de Google Play Store. Daarom vind je geen Android-versie lager dan 2.2 (Froyo) in de lijst. Android-apparaten onder dat versienummer plus de toestellen die geen toegang hebben tot Google Play worden niet meegenomen in deze lijst. Hoewel Lollipop nu al ruim vier maanden beschikbaar is, is het niet vreemd dat het percentage nog zo laag ligt: het is voornamelijk de Nexus-lijn die het nieuwe Android geïnstalleerd heeft.

  • Delen:

Reacties

  1. Buizerd
    03 maart, 2015 om 10:14

    als de bugs nu eens opgelost worden is het misschien een bruikbaar systeem
    Nu is terug naar kitkat nog steeds de beste optie

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.