Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android 5.1 kan elk moment aankomen’

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2015, 10:59 CategorieAndroid

Volgens anonieme bronnen kan het zijn dat we de volgende grote Android-update elk moment kunnen verwachten voor onze apparaten. In eerste instantie gaat het hier wel om Googles eigen Nexus-tablets en -smartphones.

Wanneer krijgen we Android 5.1?

Volgens anonieme, maar betrouwbare bronnen krijgen we Android 5.1 deze week nog naar onze toestellen uitgerold. Mocht dit statement kloppen, dan is het zo dat Noord-Amerika wellicht als eerste aan de beurt is, maar dan hoeft het niet lang meer te duren voordat de update naar Europa en uiteindelijk Nederland toekomt. Het kan nog zijn dat we vandaag of dit weekend iets voorbij zullen zien komen, maar – en dan gaan we er even vanuit dat het klopt – het ziet er eerder naar uit dat het later deze maand gaat gebeuren.

De bronnen melden in elk geval dat de Nexus-apparaten uiteraard eerst worden voorzien van Android 5.1 (of Lollipop MR1, zoals ontwikkelaars de update noemen). De Nexus 7-tablet uit 2013 zou als eerste aan de beurt zijn, aangezien die het hardste getroffen is door Android 5.0 Lollipop. Verschillende bezoekers aan Tablets Magazine hebben meerdere malen aangegeven dat de Nexus 7 vrijwel onbruikbaar is geworden na de upgrade naar Lollipop, dus het lijkt ons niets meer dan logisch dat Google deze stap zou gaan zetten.

Hoewel Android 5.1 al beschikbaar is India, daar is de software uitgebracht op de Android One-smartphones, betekent dat niet dat Google alle problemen heeft opgelost. Momenteel worstelt het nog steeds met de batterijproblemen, maar wanneer de software wordt vrijgegeven, dan zouden die problemen verleden tijd moeten zijn. Maar wanneer dat dus zover is, durven wij niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Hopelijk verschijnt de update deze maand, want die apps die steeds afsluiten, worden met de dag irritanter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.