Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android- en Windows-tablets doen markt in 2015 groeien’

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2015, 9:52 CategorieAndroid

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau IDC blijkt dat de tablet-markt in 2015 gaat groeien, dankzij Android- en Windows-tablets. Apple moet wat marktaandeel gaan inleveren, als het aan het bureau ligt.

Meer Android- en Windows-tablet, minder iPads

Het onderzoeksbureau IDC verwacht een toename in een aantal verscheepte tablets in 2015. In totaal zouden er 235,4 tablets verscheept moeten gaan worden. In 2014 zijn er wereldwijd 229,7 tablets verscheept. Deze verwachting gaat eigenlijk tegen de voorspelling in die we eerder tegenkwamen. Omdat de phablets het marktaandeel van de tablets opeten, werd er al eerder verwacht dat de tablet-markt juist zou krimpen en niet eerder dan in 2017 pas zou aantrekken. Plus: mensen kopen toch iets minder snel een nieuwe tablet dan verwacht.

De meeste nieuwe tablets die zullen worden verscheept hebben of Windows of Android als besturingssysteem. De tablet van Apple moet hier het onderspit delven, aangezien er verwacht wordt dat de iPad het meeste marktaandeel moet gaan inleveren. IDC verwacht dat er in totaal 158,1 miljoen Android- en 16,3 miljoen Windows-tablets worden verscheept. Ter vergelijking: in 2014 lagen die getallen op respectievelijk 154,7 miljoen en 11,6 miljoen. Apple moet het doen met 60,1 miljoen stuks; dat getal lag nog op 63,4 miljoen in 2014, wereldwijd.

IDC waagt zich een aan voorspelling die 2015 voorbij gaat en zegt dat de Windows-tablets in 2019 zo’n 38 miljoen keer verscheept gaat worden. Dat zou betekenen dat Microsoft van zeven procent marktaandeel, naar 14,1 procent zou stijgen. Apple zou tegen die tijd 61,9 miljoen iPads de wereld over sturen, wat goed is voor 23 procent marktaandeel. En Android-tablets zijn straks goed voor 62,9 procent van de markt, met 269,4 verscheepte exemplaren. We zijn erg benieuwd, aangezien dus eerder gedacht werd dat de markt zou krimpen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.