Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple past spatiebalk aan in iOS 8.3

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2015, 12:18 CategorieiPad

In de bèta van iOS 8.3 is te zien dat Apple de spatiebalk van het standaard toetsenbord heeft aangepast: die is nu een stuk breder dan eerder het geval was, waardoor je wellicht niet steeds op die puntknop drukt.

Bredere spatiebalk voor iOS-gebruikers

Je kent het wel: je wil even snel dat WhatsApp-berichtje versturen of die zoekopdracht verzenden en bent zo gehaast, dat je niet helemaal oplet of je nu op de spatiebalk of de puntknop drukt binnen iOS 8. Het resultaat? Berichten.Die.Er.Zo.Uitzien. Erg vervelend, maar er is hoop aan de horizon. Uit de bèta van iOS 8.3 blijkt namelijk dat Apple het toetsenbord breder heeft gemaakt binnen de standaardversie. Ook zijn de punt- en enterknoppen iets kleiner gemaakt, aangezien Apple die ruimte voor de bredere spatiebalk ergens vandaan moest halen.

Vooral gebruikers van de iPhone 6 Plus hebben veelal geklaagd over deze design flaw binnen iOS. Hun zoekopdrachten stonden vol met punten, aangezien Apple aanvankelijk de spatiebalk niet wilde verbreden, toen het de grootste iPhone tot op heden lanceerde. Wel paste het bedrijf uit Cupertino de enterknop aan; die werd wel breder gemaakt. Reden genoeg om uit te kijken naar de release van iOS 8.3 dus. Deze software-update maakt de spatiebalk veel breder, waardoor het probleem minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt.

iOS 8.3 werd voor het eerst uitgebracht op 9 februari uitgebracht voor ontwikkelaars, terwijl Apple op dat moment ook nog bezig was met het testen van de iOS 8.2-software, die inmiddels is uitgebracht. Daar waar iOS 8.2 zich met name focust op de connectie met de Apple Watch, zien we dat we in iOS 8.3 met meer verbeteringen te maken krijgen. Zoals bijvoorbeeld dat uitgebreidere pakket aan emoji, die onder andere nieuwe huiskleuren aanbiedt, en de ondersteuning voor de tweestapsverificatie van Google.

 • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Reacties

 1. B.H. de Haan
  16 maart, 2015 om 14:58

  Jammer dat Apple niet gelijk de cursortoetsen aanbrengt, zoals bv. bij de app Writebox.
  Hier hebben meer mensen behoefte aan, zeker nu Word weer volop op de iPad wordt gebruikt.

 2. Esther
  09 april, 2015 om 12:16

  Mijn I-pad mini 3 is na het update vastgelopen net als de vorige X wat is een goeie tip knopje om hem aan te zetten en vingerscan tegelijk indrukken en vasthouden werkt niet????

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.