Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps downloaden zonder wachtwoord dankzij iOS 8.3

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2015, 15:03 CategorieiPad

In de bèta van iOS 8.3 is een optie gevonden waardoor het niet meer nodig is altijd je wachtwoord in te voeren wanneer je een app downloadt. Je kunt nu instellen of je het altijd nodig vindt of nooit meer in het geval van gratis apps.

Niet altijd je wachtwoord invoeren in iOS 8.3

Een iOS 8.3-gebruiker heeft een nieuwe functie in de nieuwe versie van het OS ontdekt. Je kunt nu instellen hoe je iPad naar je iTunes-wachtwoord moet vragen wanneer je een app downloadt. Ook kun je instellen dat gratis apps altijd gedownload kunnen worden, zonder het invoeren van je wachtwoord. In principe gaat het hier om alle content die je gratis uit iTunes kunt halen. Wil je toch iets kopen, dan moet je uiteraard wel je wachtwoord invullen – maar je kunt instellen dat je dat eenmaal per kwartier hoeft te doen.

Momenteel is het helaas wel zo dat de functie is uitgeschakeld in iOS 8.3, maar het wijst er in elk geval op dat Apple met dit idee speelt en al zo ver is in het proces dat het al in elk geval gereed staat om gebruikt te worden. Gek genoeg is deze optie al een tijdje te zien in het instellingenmenu, maar komt het nu pas boven water, omdat die alleen verschijnt wanneer je Touch ID uit hebt staan (en vermoedelijk maakt het gros van de nieuwe iPhone- en iPad-bezitters gebruik van die optie, vandaar de vertraging in de berichtgeving rondom de feature).

Eerder was het al mogelijk gratis content te downloaden vanuit de App Store, zonder het invullen van een wachtwoord. Maar Apple kwam terug op die beslissing, wat een hoop klachten opleverde van mensen die even snel een gratis app, game, boek of nummer wilde downloaden. Het kan overigens zijn dat de knop niet aanwezig is in de bèta van iOS 8.3 die jij gebruikt, omdat niet alle bèta’s deze optie hebben. Waarschijnlijk zien we de knop, volledig werkend, terug in de echte release van de nieuwe versie van iOS 8.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.