Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos komt met 7-inch Windows 8 tablet voor 79 euro

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2015, 19:25 CategorieWindows

Archos heeft tijdens het Mobile World Congres de nieuwe Magnus-serie Android tablets aangekondigd maar hield zich voor de rest opvallend stil. Maar, mogelijk komen er binnenkort meer tablets van de Franse fabrikant op de markt, waaronder een 7-inch Windows 8 tablet die maar 79 euro zou gaan kosten.

Archos 70 Cesium

De collega’s van Arctablet hebben informatie in handen gekregen waaruit blijkt dat Archos met een 7-inch Windows 8 tablet komt. Qua specificaties is dit model niet bijster interessant. Zo krijgt het 7-inch display een resolutie van 1.024 bij 600 pixels mee, is er 1GB aan werkgeheugen aan boord en heb je de beschikking over 16GB aan opslaggeheugen.

Archos-70-Cesium

Verder zou de Archos 70 Cesium voorzien zijn van een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, WiFi voor draadloze communicatie, een microUSB-poort, een 2 megapixel camera aan de achterzijde en een vga-camera aan de voorzijde. Dit alles kost 79 euro. Maar, wellicht het meest interessante is onzeker. Het is namelijk niet duidelijk of er een gratis jaarabonnement op Office 365 (met een waarde van 80 euro) meegeleverd wordt. Dit zou betekenen dat je gratis hardware bij je softwarepakket krijgt.

Archos 55 Helium 4G

Archos komt niet alleen met een Windows 8 tablet. De franse fabrikant zou ook binnenkort een 5.5-inch phablet introduceren. Het model gaat onder de naam Archos 55 Helium 4G en beschikt dus over 4G-connectiviteit. Verder zou het toestel voorzien zijn van een ips lcd-display met een 1.280 bij 720 pixels resolutie, een Qualcomm Snapdragon 410-processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen.

Archos-55-Helium-4G

Ook zijn WiFi en Bluetooth aanwezig en heb je de beschikking over een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Helaas draait de phablet niet op Android 5.0 Lollipop maar op Android 4.4 KitKat. De Archos 55 Helium 4G zou een prijs van 179 euro krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.