Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Bellen met WhatsApp na nieuwe update’

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2015, 10:07 CategorieAndroid

Het schijnt dat er momenteel een update wordt uitgerold voor WhatsApp, die Android-gebruikers in staat stelt met de chat-app te bellen. iOS-bezitters moeten naar verluidt nog langer wachten op dezelfde functie.

Bellen met WhatsApp

Sinds begin februari is WhatsApp al bezig met de introductie van bellen met de chat-app, op eenzelfde manier waarop dat gebeurt met een app als Skype. Je belt niet met je telefoonverbinding, maar met je internetverbinding. Uit tests blijkt dat die gesprekken weinig data slurpen – al raden we je niet aan je abonnement alvast uit de deur te doen. Databundels van vandaag de dag lijken misschien wel fors, maar je tablet of smartphone gebruikt nu meer data voor dezelfde handelingen. Zie het meer als een optie voor een vlugge vraag.

Tot op heden kon je maar op één manier aan die belfunctie komen. Je moest niet alleen de meest recente versie van de app hebben, ook moest je gebeld worden door iemand die de functie al had. Daar komt nu waarschijnlijk verandering in. WhatsApp zou namelijk bezig zijn met het uitrollen van een update die de belfunctie voor Android-gebruikers standaard activeert. We kunnen dat op dit moment nog niet bevestigen, omdat we de update op geen van onze tablets of smartphones hebben ontvangen. Dus we houden een slag om de arm.

Uit een gemaakte screenshot blijkt echter dat de update al bij sommige mensen is aangekomen. Op die screen is het belknopje te zien, naast het vergrootglas waarmee je personen kunt vinden. Ook is er een nieuwe tab bijgekomen, waar al je gemaakte calls terug te vinden zijn. Onduidelijk is nu nog of iedereen straks aan de slag kan gaan met de belfunctie van WhatsApp. We wachten momenteel nog op de update die naar verluidt wordt uitgerold. Tot die tijd blijven we maar gewoon chatten op de manier waarop we gewend zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.