Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bellen via WhatsApp binnen enkele weken naar iOS

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2015, 8:42 CategorieApplicaties

Medeoprichter van WhatsApp, Brian Acton, heeft aangekondigd dat de functie waarmee gebruikers kunnen bellen via WhatsApp over enkele weken ook beschikbaar is op iOS. Op dit moment wordt weliswaar een bel-icoon weergegeven, maar het eigenlijke bellen gaat nog via het mobiele netwerk, waarvoor je dus betaalt. Het te lanceren bellen via WhatsApp wordt gratis, hoewel je wel voor de datakosten via je provider moet betalen.

Bellen via WhatsApp

Brian Acton kondigde het nieuws aan op de conferentie F8 van Facebook. WhatsApp is sinds ongeveer een jaar eigendom van Facebook. Op dit moment werkt het bellen via WhatsApp alleen nog maar voor Android gebruikers, en voor slechts een handjevol gebruikers. De dienst wordt namelijk nog getest, en niet iedereen wordt uitgenodigd om te testen. De enige manier om uitgenodigd te worden is door door iemand anders gebeld te worden via de functie.

Het is nog niet bekend wanneer exact de dienst gelanceerd wordt voor iOS. Ook is nog niet duidelijk of de service meteen voor iedereen gelanceerd wordt, of dat het om een vergelijkbaar test-programma gaat waarbij niet iedereen meteen via de app kan bellen.

WhatsApp voor ontwikkelaars

Daarnaast meldde Acton dat WhatsApp voorlopig nog niet opengesteld wordt aan ontwikkelaars. Acton vertelde dat hij hier veel vragen over kreeg, omdat ontwikkelaars op deze manier de service in hun apps kunnen integreren. Zo zou je een WhatsApp kunnen krijgen met de bevestiging van een bestelling, in plaats van een email. WhatsApp vind echter dat dit de gebruiker zou overspoelen en maakt deze mogelijkheid voorlopig dus nog niet beschikbaar.

Dat is opvallend, want populaire berichtendiensten in Azië, zoals Line en WeChat, bieden deze mogelijkheden wel en zijn daardoor flink winstgevend. Ondanks dat Facebook WhatsApp kocht voor 19 miljard Dollar, heeft de app nog steeds moeite met geld verdienen en is de app dus ook nog niet winstgevend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.