Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Betaal je rekeningen straks vanuit Gmail

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2015, 9:37 CategorieApplicaties

Google werkt momenteel aan een Gmail-functie waarmee het mogelijk is direct betalingen te verrichten vanuit de e-maildienst. De nieuwe feature zou eind 2015 moeten verschijnen; onduidelijk is of dit wereldwijd gaat gebeuren.

Betalen vanuit je Gmail-account met Pony Express

Google werkt naar verluidt aan een nieuwe functie voor Gmail, genaamd Pony Express. Hoewel Pony Express wellicht een een interne term is en we niet zeker weten of die naam ook gebruikt wordt wanneer de dienst beschikbaar komt, is de feature zelf nog interessanter: direct betalingen verrichten vanuit Gmail. De betaaldienst zou eind 2015 moeten verschijnen, maar onduidelijk is nog of dit voor iedereen geldt of dat Google besluit eerst Pony Express te lanceren in Noord-Amerika. Daar horen we later wellicht meer over.

Om straks gebruik te kunnen maken van Pony Express, dienen gebruikers een hoop persoonlijke informatie op te geven bij Google. Waaronder je sofinummer, die naar alle waarschijnlijk gebruikt wordt ter verificatie van je bankgegevens. Je sofinummer zal niet direct worden opgeslagen bij Google, maar opgevangen worden door een derde partij. Mocht je alle gegevens hebben ingeleverd, dan is het mogelijk om dus betalingen te verrichten vanuit Gmail – ook vanuit Inbox, dat andere e-mailprogramma, met de focus op een lege inbox.

Betalingen doe je met je creditcard of je eigen bankrekeningnummer. Momenteel wordt Google Wallet niet gebruikt voor de betalingen; dat betekent mogelijk dat Google zelf het betalingsverkeer gaat hanteren of de mogelijkheden van Wallet gaat uitbreiden. Daarnaast is het straks mogelijk rekeningen door te sturen naar je vrienden, zodat je de rekening kunt delen. Google zelf heeft nog niets bekendgemaakt over het betalingssysteem. Een ander systeem waar Google nu aan werkt, is Android Pay, voor de mobiele betalingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.