Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Blackberry maakt meer apps voor concurrerende platformen

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2015, 20:08 CategorieAndroid

Blackberry heeft aangekondigd meer applicaties te gaan ontwikkelen voor andere platformen, zoals Android, iOS en WIndows. Het bedrijf gaat zich in de toekomst steeds meer focussen op software.

Blackberry zet in op software

Op de Mobile World Congress 2015 houdt Blackberry op maandagavond zijn jaarlijkse conferentie, waarin het de plannen voor de toekomst van het bedrijf bekendmaakt. Die plannen blijken vriend en vijand te verrassen: Blackberry gaat zich namelijk focussen op software. Software die op iOS, Android én Windows gaat uitkomen. In totaal wil Blackberry met drie pakketten komen, die het bedrijf Blackberry Suite Experience noemt. Je kunt de apps per stuk kopen, maar ook als bundel. De prijzen zijn echter nog niet bekend.

De drie pakketten zijn gestoeld op de steunpilaren van het bedrijf: communicatie, samenwerking en veiligheid. Apps die je in de pakketten kunt vinden zijn bijvoorbeeld BBM (BlackBerry Messenger) of de samengevoegde inbox Blackberry Hub. Blackberry geeft aan tenminste vijfhonderd miljoen dollar aan inkomsten te willen omzetten aan softwareverkopen en denkt dat de Blackerry Experience Suite daar enorm aan kan bijdragen. Het bedrijf geeft aan de deze stap een natuurlijk proces voor het bedrijf is: het eigen besturingssysteem ‘evolueert’.

Geen gekke gedachte natuurlijk, aangezien Blackberry als hardware-producent steeds minder relevant wordt. Daarom probeert het bedrijf op een ander manier in leven te blijven en dat probeert het nu door software aan te bieden en zich te blijven focussen op de zakelijke markt. Daarnaast heeft Blackberry bekendgemaakt dat de samenwerking met Samsung voor het Knox-platform wordt voortgezet en dat gebruikers kunnen rekenen op enterprise-diensten als WorkLife by BlackBerry en Secusuite. De releasedata zijn nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.