Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Blackberry presenteert nieuwe 5 inch Leap smartphone

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2015, 21:47 CategorieHardware

Blackberry heeft vandaag haar nieuwste telefoon gepresenteerd: de Blackberry Leap. Het toestel is gericht op jonge ondernemers en heeft een 5 inch scherm. De smartphone gaat Blackberry 10.3.1 OS als besturingssysteem draaien.

Blackberry Leap

In alle drukte van het Mobile World Congres dat zich momenteel afspeelt in Barcelona durfde Blackberry ook een nieuwe telefoon te lanceren, uiteraard ook op het congres zelf waar deze week zoveel nieuwe tablets en smartphones getoond worden. De Blackberry Leap is zoals veel Blackberry’s gericht op de zakelijke markt, in dit geval de jonge ondernemers.

5 inch scherm

De smartphone heeft een 5 inch scherm en is daarmee officieel geen tablet of phablet, maar wel uiterst interessant. Bovendien moet dit de telefoon zijn die Blackberry gaat redden, het gaat namelijk niet erg goed met het Canadese bedrijf. Het 5 inch scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Specificaties

Onder de motorkap is een 1.5 gHz Qualcomm MSM 8960 processor te vinden, ondersteunt door 2GB werkgeheugen. Verder is er standaard 16GB opslagcapaciteit. Wie dat te weinig vind kan een kaartje in de telefoon steken om het geheugen uit te breiden, zodat er genoeg ruimte is voor zakelijke documenten, maar ook foto’s en apps.

Camera en batterij

Foto’s worden gemaakt met een 8 megapixel camera, of met een 2 megapixel camera aan de voorkant. In het toestel is een batterij te vinden met een capaciteit van 2800 mAh, volgens Blackberry genoeg om het toestel 25 uur lang zwaar te gebruiken, voordat je hem moet opladen.

Software

Blackberry waagt zich nog steeds niet aan de overstap en installeert ook op de Blackberry Leap Blackberry 10.3.1 OS als besturingssysteem. Aan de ene kant een logische keuze, want Blackberry staat bekend om haar veilige smartphones waar de zakenwereld graag gebruik van maakt, aan de andere kant is het Blackberry OS nooit echt aangeslagen vergeleken met Android.

275 Dollar

De Blackberry Leap komt als eerste uit in de Verenigde Staten en gaat daar 275 Dollar kosten. Tweakers maakte al een financieel plaatje en meldde dat de smartphone in Nederland ongeveer 300 Euro zou moeten gaan kosten, op basis van de huidige wisselkoers en het toevoegen van BTW. Vanaf april is het toestel in Europa te koop.

 • Delen:

Reacties

 1. TheMadMan
  20 april, 2015 om 12:55

  Hoezo, Blackberry waagt zich nog steeds niet aan de overstap? Blij toe!!

  OS10.3.1 werkt vele malen sneller, soepeler, intuïtiver, én veiliger dan Android, én draait daarnaast “gewoon” Android 4.4 runtime (dus je kunt ook 99% van alle Android-apps/games gewoon draaien op Blackberry).

  Installeren van apps gaat via Blackberry Appstore (native OS10-apps), of Amazon of Snap voor Android-apps net zo gemakkelijk als installeren van apps op Android.

  Heb hier telefoons met Android (4.3/4.4), iOS 8.2, en BB10.3.1, in de praktijk gebruik ik alléén de Blackberry, nooit de andere, omdat, eenmaal gewend aan OS10.3.1 (ja, je moet er even 2uur aan wennen) de rest als hopeloos irritant overkomt.

 2. Gerard
  22 september, 2015 om 16:16

  Hier kan ik me helemaal in vinden. Ik ben ook pas een BlackBerry gebruiker.Ik had de z30 gekocht.Enkele dagen gebruikt wat een prettige
  ervaring dit systeem.Alleen vondt ik het beeld te donker de helderheid
  stond op het hoogste punt. Hierdoor heb ik hem teruggestuurd Ik overweeg nu om de BlackBerry leap te kopen ik heb gezien dat deze veel helderder is.Heb jij ook die ervaring.En doe ik hier goed aan om deze te kopen Ik ben aan het twijfelen tussen de leap of de
  Motorola x play. Wat zou jij doen? Mvg. Gerard

  h

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.