Blackberry’s Secutablet is een gemodificeerde Galaxy Tab S

14 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
Blackberry Secutablet

Blackberry heeft in samenwerking met Samsung en IBM een beveiligde tablet voor bedrijven ontwikkeld, de Secutablet.

Secutablet

Blackberry heeft vanavond een nieuwe tablet aangekondigd, met een zeer bekend voorkomend uiterlijk. Dat is niet zo gek, want de nieuwe tablet, genaamd Secutablet, is een gemodificeerde Samsung Galaxy Tab S 10.5. Dat mag misschien vreemd klinken, maar de Secutablet is dan ook niet bedoeld voor de “normale” consument. De Secutablet is gericht op grote bedrijven en overheden, die in één keer grote partijen inkopen. De Secutablet is onderdeel van het  plan waarmee John Chen, de CEO van Blackberry, zijn bedrijf weer succesvol en relevant wil maken.

Versleutelde software

De tablet werd gemodificeerd door Secusmart, een beveiligingsbedrijf dat Blackberry vorig jaar heeft gekocht. De speciale versleutel-technieken van Secusmart zijn ingebouwd in de Secutablet, waardoor bedrijven veilig gevoelige en geclassificeerde documenten kunnen uitwisselen en opslaan. Niet alleen Samsung en Blackberry werkten samen aan de Secutablet, want ook IBM heeft bijgedragen aan het product, door middel van speciale software. De software van IBM isoleert als het ware apps, zodat andere apps er niet bij kunnen komen. Dus als je bedrijf een eigen app gebruikt waarmee gevoelige informatie wordt verwerkt, kan die informatie niet gestolen worden omdat een medewerker een schimmige app heeft gedownload.

De Secutablet kan vanaf aankomende zomer besteld worden door bedrijven, dus we zullen snel weten of de tablet succesvoller zal zijn dan de geflopte Playbook.

Reacties (0)