Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Click ARM One is een modulaire tablet

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2015, 10:38 CategorieHardware

Het Spaanse bedrijf ImasD wil eind dit jaar een modulaire tablet op de markt uitbrengen, die je nu al zelf kunt samenstellen en bestellen. Naast de modulaire smartphone en smartphones, hebben we nu dus eindelijk ook de modulaire tablet.

Click ARM One: de eerste modulaire tablet

Google werkt aan een modulaire smartphone. Blocks werkt aan een modulaire smartwatch. En wie werkt er aan een modulaire tablet? Het Spaanse bedrijf ImasD. De tablet waar het bedrijf aan werkt heet Click ARM One. Waarschijnlijk refereert die ‘Click’ in de naam naar de simpele manier waarop je je eigen tablet samenstelt. Wanneer je de website van de fabrikant bezoekt, dan kun je met enkele clicks aangeven van welke onderdelen je je tablet wilt voorzien: van geheugen tot aan het display van de tien inch-tablet.

ImasD neemt nu pre-orders aan van de tablet en begint in de zomer met het verschepen van de apparaten. Dat geldt voor Spanje: mocht je hier in Nederland zo’n tablet willen hebben, dan gelden er andere regels. Dat moet je het bedrijf een mailtje sturen: waarschijnlijk komt het dan pas na de zomer, eind dit jaar, aan. De tablet kost je 289 euro (exclusief verzendkosten) en is in eerste instantie in een gelimiteerde opgave beschikbaar. Tevens heb je de keuze of je de tablet op Android, Ubuntu, Tizen of een ander besturingssysteem wilt laten draaien.

Aanvankelijk wordt de tablet geleverd met een Samsung Exynos 4412-processor en 2GB aan werkgeheugen, maar je hebt dus de mogelijk zelf te kiezen uit het aanbod processors en ook kun je het werkgeheugen ophogen. Verder heb je keuze uit hdmi, wifi, bluetooth, en USB en een 16GB interne geheugenmodule en alles wat de fabrikant en zijn partners zullen aanbieden. Het aanbod is momenteel nog klein, maar ImasD stimuleert andere fabrikanten ook modules voor de tablet te maken, die zonder al te veel moeite in de tablet worden geklikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.