Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Android tablets van dit moment (lente 2015)

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2015, 20:43 CategorieBeste tablets koopgids

Ook wij kunnen het niet ontkennen; de tabletmarkt ligt een beetje op zijn gat en we zien dan ook maar weinig nieuwe, of in ieder geval interessante nieuwe tablets verschijnen. Zoals elk seizoen kijken we ook nu weer naar de beste tablets die je kunt kopen, te beginnen met de Android tablets. Hoewel er niet veel veranderd is zien we toch één interessante nieuwkomer in dit overzicht terug. Maar, er staat nog wat te gebeuren want verschillende fabrikanten hebben interessante nieuwe Android tablets aangekondigd.

Het mag inmiddels bekend zijn dat we elke drie maanden ons best weer doen om je een overzicht van de beste tablets te geven. Nu de lente van 2015 is aangebroken kijken we naar de beste tablets die je de komende tijd kunt kopen, in dit geval draaiend op Android. Om tot dit overzicht te komen kijken we naar de reviews die we gepubliceerd hebben maar ook naar de ervaringen die bezoekers in onze tablet database achterlaten, de prijzen van verschillende tablets en de ontwikkelingen van de markt. Mocht Android niet het besturingssysteem zijn waar jij voor wilt gaan, dan kun je terecht in onze artikelen met de beste Windows 8 tablets en de beste tablets algemeen. De meest recente overzichten van de beste tablets vind in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zomaar een beste tablet voor iedereen aanwijzen is een onmogelijke opgave, vooral omdat iedereen andere wensen, verwachtingen en voorkeuren heeft. Toch proberen we het om je, deels subjectief, de tablets die het meeste waar voor je geld bieden onder elkaar te zetten. Wil je echter zelf aan de slag om de beste tablet voor jou te vinden dan raden we je aan ons review archief door te nemen. Ook kun je onze artikelen met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet en vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet doornemen.

Alles over Android

Het Android-besturingssysteem blijft aan verandering onderhevig maar in de laatste drie maanden is er voor tabletgebruikers niet bijzonder veel veranderd. Google heeft een aantal updates voor Android 5.0 Lollipop uitgerold en heeft onlangs Android 5.1 officieel uitgebracht. De meeste nieuwe tablets die op de markt verschijnen draaien op Lollipop en diverse populaire tablets van vorig jaar hebben reeds een update gekregen of krijgen alsnog een update in de komende weken of maanden.

Android 5.0 Lollipop is een versie van Android die vooral in het teken staat van een nieuw design, door Google het Material Design genoemd. Er wordt meer kleur gebruikt en elementen worden iets ‘platter’ weergegeven. Daarnaast biedt Android 5.0 nieuwe notificaties, betere mogelijkheden om je tablet met anderen in huis te delen en nieuwe opties voor het maken en terugzetten van een back-up. Meer over alle nieuwigheden lees in ons Android 5.0 Lollipop overzicht. Weet je niet zeker of Google’s besturingssysteem de juiste keuze voor jou is? Neem dan ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan door.

De beste tablets van dit moment

Ga je voor Android en ben je op zoek naar een tablet die veel waar voor je geld biedt? Dan kun je aan de slag met de modellen die we hieronder voor je verzameld hebben. We kijken in het overzicht van de beste tablets naar alle soorten en maten, dus zowel stand-alone als hybride tablets. Ook nemen we de beste phablet, een kruising tussen een smartphone en een tablet, mee. In het overzicht voor de lente van 2015 zien we veel tablets terug die we eerder al besproken hebben, maar de beste tablets zijn niet altijd de nieuwste tablets. Onderstaand overzicht bevat overigens geen speciale volgorde.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Hoewel Sony afgelopen februari tijdens MWC 2015 een nieuwe Xperia tablet aangekondigd heeft is de in 2014 gelanceerde Xperia Z3 Tablet Compact nog steeds in ons overzicht terug te vinden. Het nieuwe model, de Xperia Z4 Tablet, is voornamelijk gericht op zakelijke gebruikers en kost aardig wat centen. De prijs- kwaliteitverhouding van de Xperia Z3 Tablet Compact ligt wat gunstiger. Dit model biedt indrukwekkende prestaties in een aantrekkelijk formaat.

Sony-Xperia-Z3-Tablet-Compact-review-feature

Voor een prijs van inmiddels zo’n 370 euro krijg je met de Sony Xperia Z3 Tablet Compact een ideaal formaat voor de consumptie van media, een hoge resolutie scherm en een krachtige Qualcomm Snapdragon-processor. Combineer dit met 3GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, optioneel 4G en een gegarandeerde update naar Android 5.0 Lollipop, en je hebt een volledig uitgeruste, recente en goed presterende Android tablet waarmee je nog lang vooruit kunt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z3 Tablet Compact of lees onze Sony Xperia Z3 Tablet Compact review.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)

Op het gebied van 7-inch tablets is de Google Nexus 7 lange tijd heer en meester geweest maar dit model is uit de schappen gehaald en dus is het tijd voor een opvolger. Deze hebben we gevonden in de vorm van de Asus MeMO Pad 7 (ME572C). Deze 7-inch tablet biedt indrukwekkende prestaties en een fraai design voor 199 euro.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)-2

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) is voorzien van een hoge resolutie ips lcd-display, draait op een Intel Atom Moorefield-processor en beschikt over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.4 KitKat-software. Asus heeft helaas nog niet officieel laten weten dat dit model een update naar Android 5.0 Lollipop krijgt maar ook met KitKat biedt deze tablet soepele prestaties en indrukwekkend gebruiksgemak.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) of lees onze Asus MeMO Pad 7 (ME572C) review.

Honor Mediapad T1

De enige nieuwkomer in ons overzicht is de Honor T1. Honor, dochter van Huawei, is pas sinds enkele maanden op de Nederlandse markt te vinden maar laat direct van zich horen. Het bedrijf zet met de T1 een prima budgettablet in de markt die veel waar voor je geld biedt. Dit model heeft een prijs van 149 euro.

Honor-T1-review-display

De Honor T1 beschikt niet over de meest indrukwekkende specificaties en zelfs niet over de meest recente versie van Android maar voor niet veel geld krijg je een 8-inch tablet met prima display, een boven gemiddeld goede accuduur en een uitstekende bouwkwaliteit. Heb je niet veel geld over voor een Android tablet maar wil je ook niet teveel inleveren op kwaliteit en prestaties? Dan is de Honor T1 zeker een aanrader.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Honor Mediapad T1 8.0 of lees onze Honor Mediapad T1 8.0 review.

Samsung Galaxy Tab S

Als we het over premium Android tablets hebben dan zijn er twee modellen die gewoon niet in ons overzicht mogen ontbreken; de Galaxy Tab S-tablets van Samsung. Deze tablets zijn namelijk voorzien van een amoled-display met hoge resolutie. Dit type scherm zorgt voor een zeer hoge helderheid, dynamische kleuren en diepe zwartwaarden. Als een display belangrijk is voor je dan mogen deze tablets niet op je verlanglijst ontbreken. De Galaxy Tab S-serie bestaat uit een 8.4-inch en een 10.5-inch model.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-display

Niet alleen het display van deze tablets is echter interessant. Ook onder de motorkap zijn krachtige componenten te vinden, aan de voorzijde zien we een vingerafdrukscanner terug en het design is bijzonder indrukwekkend. Beide Galaxy Tab S-tablets draaien op Android 4.4 KitKat maar daar overheen de Samsung TouchWiz-interface. De verwachting is dat beide tablets een update naar Lollipop krijgen. Kortom, absolute aanraders voor diegenen met voldoende budget en de wens voor een high-end tablet.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 8.4 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 8.4 review.

Asus Transformer Pad TF103C

Ben je op zoek naar meer dan alleen een stand-alone tablet? Bijvoorbeeld een tablet waarmee je ook eenvoudig productief kunt werken? Dan kunnen we de Asus Transformer Pad TF103C aanraden. Voor inmiddels zo’n 230 euro krijg je niet alleen een 10-inch tablet met Android 4.4 KitKat, ook krijg je een prima functionerend keyboard dock waardoor je comfortabel kunt werken.

Asus-TF103C-review-feature

Het meest interessante aan de Asus Transformer Pad TF103C is het totaalpakket dat je krijgt; een complete Android tablet en laptop in één, met voldoende aansluitingsmogelijkheden en een recente versie van Android. Dit alles werkt vrij soepel dankzij een Intel-processor. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, onder meer wat betreft de camera’s en accuduur, maar de prijsbewuste consument kan met dit model geen miskoop doen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF103C of lees onze Asus Transformer Pad TF103C review.

Samsung Galaxy Note 4

Zoals in de inleiding al aangegeven; we kijken sinds een aantal seizoenen niet meer alleen naar de tablets die interessant zijn voor je geld. De phablet is namelijk voor steeds meer consumenten een interessante keuze, mede dankzij het groeiende schermformaat. De meest populaire phablet van dit moment is in onze optiek ook nog steeds de beste phablet van dit moment; de Samsung Galaxy Note 4.

Samsung-Galaxy-Note-4-review-gsm

Goedkoop is de Galaxy Note 4 met een prijs van 599 euro zeker niet maar dit model biedt wel alles dat je nodig hebt om met indrukwekkende prestaties, een uitmuntend display en de geavanceerde S-Pen stylus zowel je zakelijke activiteiten uit te voeren als media te consumeren. En, we moeten niet vergeten dat het ook gewoon een telefoon is natuurlijk. Samsung heeft al beloofd een update naar Android 5.0 Lollipop voor dit model uit te rollen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 4 of lees onze Samsung Galaxy Note 4 review.

Overige en nieuwe tablets

Zoals altijd lichten we naast de hierboven genoemde tablets nog een aantal modellen uit die om een specifieke reden interessant kunnen zijn. Zo is bijvoorbeeld de Google Nexus 9 interessant voor diegenen die altijd van de meest recente software voorzien willen zijn en krachtige prestaties zoeken, en is de Asus MeMO Pad ME176CX interessant voor diegenen met een klein budget die toch kwaliteit zoeken. Een al wat oudere tablet die niet op je verlanglijstje zou misstaan is de Sony Xperia Z2 Tablet, een premium 10-inch tablet met nog steeds een zeer fraai design, goede prestaties en zelfs een upgrade naar Android Lollipop in het verschiet. Op het gebied van phablets biedt de Google Nexus 6 veel waar voor je geld. Voor ervaringen met alle Android tablets verwijzen we je naar onze tablet reviews.

Maar, de komende weken en maanden kunnen we ook nieuwe Android tablets in Nederland verwachten. Zo brengt Sony binnenkort de high-end Xperia Z4 Tablet, met name gericht op zakelijke gebruikers, op de markt en komt Huawei met de Mediapad X2, een 7-inch tablet met indrukwekkende specificaties. Op het gebied van phablets is de betaalbare Alcatel Idol 3 5.5 een mogelijke aanrader voor ons volgende overzicht. Opvallende tablets die naar Nederland komen zijn de Magnus-modellen van Archos, uitgerust met maximaal 256GB aan opslaggeheugen.

Tablets vergelijken

Alle Android tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Asus MeMO Pad 7 (ME572C)
Android Lollipop (5.0)
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.