De drie beste nieuwe apps voor je Android tablet #88

07 maart 2015 2 Minuten 0 Reacties
Google-Nexus-9-review-feature

Iedere week bekijken we de beste nieuwe Android apps voor op je tablet. Deze week bespreken we onder meer de iA Writer, die eindelijk voor Android is uitgebracht. Eerder was deze app exclusief voor iOS beschikbaar.

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw Android tablet. Deze keer onder meer een app die e-mailberichten behandelt als chatberichten.

Hop

De applicatie Hop wil e-mail net zo simpel maken als een berichtje sturen via WhatsApp of een andere berichtendienst. De makers achter deze dienst hebben zich hardop afgevraagd waarom het versturen van e-mail nog steeds meer werk is dan menig andere berichtendienst en hebben dus Hop als antwoord naar buiten gebracht. Het is een simpel te gebruiken applicatie, waarmee je onder meer foto’s en berichten naar elkaar kunt versturen. De app is gratis te installeren en heeft slechts 23MB aan vrije ruimte nodig op je Android-tablet.

Hop is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Hop

iA Writer

Deze tekstverwerker is een tijd lang exclusief op iPad geweest, maar kwam onlangs naar Android toe. Het is een extreem simpele app, die gelukkig wel een Dropbox-integratie heeft. Ben je op zoek naar een applicatie waarin het schrijven van teksten centraal staan en niet alle functies en poespas eromheen? Dan is de iA Writer wellicht iets voor jou. Dankzij het enige en speciaal uitgekozen lettertype en de focusmodus kun je je volledig concentreren op wat belangrijk is: jouw gedacht en hoe ze op het scherm verschijnen.

De iA Writer kost je eenmalig 4,99 euro en bevat geen in-app-aankopen.

iA Writer

Google PDF Viewer

Speciaal voor het nieuwe Android for Work-programma heeft Google een losstaande pdf viewer uitgebracht in de Play Store. Wanneer je al Google Drive gebruikt, dan heb je al beschikking over een pdf viewer en deze applicatie is dan ook bedoeld voor de mensen die daar geen gebruik van maken, maar wel graag een stabiele viewer willen hebben. Het bevat tevens alle functies die de Drive-app ook heeft: je kunt teksten selecteren en kopiëren, direct printen vanuit de app en zoeken binnen de tekst die je op dat moment aan het lezen bent.

De Google PDF Viewer is gratis te downloaden vanuit de Google Play Store.

Google PDF Viewer

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

Reacties (0)