Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Jide Remix Ultra behaalt Kickstarter-doel binnen een dag

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2015, 9:10 CategorieAndroid

De Jide Remix Ultra is binnen een dag gefundeerd op Kickstarter. Deze tablet kun je zien als een Surface-concurrent, met Android als OS. Het doel is om honderdduizend dollar binnen te halen en dat is dus direct gelukt.

Jide Remix Ultra gefundeerd op Kickstarter

De Jide Remix Ultra-tablet heeft zijn Kickstarter-doel behaald. Het bedrijf achter de Microsoft Surface Pro 3-concurrent wilde honderdduizend dollar ophalen en dat is binnen 24 uur gelukt. Jide, zoals het bedrijf heet, is opgezet door drie ex-Google-medewerkers; dat moet ongetwijfeld geholpen hebben bij het pledgen van dit project. Er zijn Kickstarter-projecten waar de mensen achter het project er zomaar vandoor gingen met het geld, zonder een product dat leveren. Dat levert nogal een vertrouwensprobleem op, maar bij Jide dus niet.

Wat ongetwijfeld ook moet hebben geholpen, was de laagste pledge van 39 dollar. Maar dan zit er wel een adder onder het gras. Wanneer je die pledge maakte, dan was je sowieso verzekerd van een Jide-tablet. En hoewel de hardware meer dan prima te noemen is – met een Tegra 4 SoC, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern geheugen – is het eigenlijk de software die nog aan alle kanten rammelt. Wanneer je de tablet dus ontvangt, moet je bereid zijn de software te testen en de makers ervan van feedback te voorzien. Je bent dus een proefpersoon.

De software waar het om draait is de Remix OS. Jouw feedback moet er straks voor zorgen dat de software perfect werkt en de overgang kan maken van Android 4.4 naar Android 5.0. Momenteel is het verder nog niet duidelijk wat je nog meer krijgt voor die 39 dollar, maar het feit dat je een complete en moderne tablet voor dat bedrag krijgt, is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Ja, de software rammelt nog, maar dat moet binnen enkele maanden verholpen worden. Later dit jaar worden de tablets naar de backers opgestuurd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.