Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Jide Remix Ultra kost je slechts 39 dollar

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2015, 11:28 CategorieAndroid

De producenten van de Jide Remix Ultra hebben aangegeven dat iedereen straks een de tablet kan krijgen voor een bedrag van 39 dollar. Dat is natuurlijk geen geld, dus wat is hier de adder onder het gras?

Jide Remix Ultra: goedkoper wordt een tablet niet

Aan het begin van het jaar kwam de Jide Remix Ultra voorbij: een tablet die draait op een custom-versie van Android 4.4 KitKat, met features die je van een Windows-tablet zou verwachten. Die aanpassingen moeten ervoor zorgen dat de tablet voor zowel touch als gebruik met muis en toetsenbord optimaal en comfortabel te gebruiken is. Daarbij staat de software in het teken van multitasking, onder meer door het naast elkaar openzetten van meerdere apps. Klinkt dat interessant? Mooi, want hij kost je slechts 39 dollar.

Inderdaad, 39 dollar. Maar wat is de adder onder het gras? Nou, wanneer je eind maart een pledge maakt via Kickstarter, dan ben je sowieso verzekerd van een Jide-tablet. En de laagste pledge is 39 dollar. En hoewel de hardware meer dan prima te noemen is – met een Tegra 4 SoC, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern geheugen – is het eigenlijk de software die nog aan alle kanten rammelt. Wanneer je de tablet dus ontvangt, moet je bereid zijn de software te testen en de makers ervan van feedback te voorzien. Je bent dus hun proefpersoon.

De software waar het om draait is de Remix OS. Jouw feedback moet er straks voor zorgen dat de software perfect werkt en de overgang kan maken van Android 4.4 naar Android 5.0. Momenteel is het verder nog niet duidelijk wat je nog meer krijgt voor die 39 dollar, maar het feit dat je een complete en moderne tablet voor dat bedrag krijgt, is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Ja, de software rammelt nog, maar dat moet binnen enkele maanden verholpen worden. Het Kickstarter-project gaat op de 25ste live, dus je hebt nog even de tijd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.