Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De nieuwste tablets en phablets van MWC 2015 op een rijtje

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2015, 12:34 CategorieAndroid

Het Mobile World Congress van 2015 zit er weer op en zoals Sam al mooi wist te omschrijven hebben we een heerlijke tijd gehad in Barcelona. Maar, op het gebied van tablets viel het nieuws dit jaar ietwat tegen. Dat betekent echter niet dat we geen interessante nieuwe modellen voorbij hebben zien komen. In dit artikel vind je een overzicht van de tablets en phablets die tijdens MWC 2015 gepresenteerd zijn.

Sony Xperia Z4 Tablet

Wellicht de meest interessante tablet van allemaal is de Sony Xperia Z4 Tablet. Dit model is met een prijs van 749 euro voor velen niet haalbaar maar laat in ieder geval zien dat het tijdperk van de premium tablet nog niet voorbij is. Sony heeft de tablet wederom slanker en lichter gemaakt, heeft de nieuwste Snapdragon-processor onder de motorkap verstopt en heeft het display voorzien van een indrukwekkend hoge resolutie. Natuurlijk draait de tablet op Android 5.0 Lollipop. Interessant voor diegenen die productief willen werken is de Bluetooth-cover die standaard met de tablet geleverd wordt.

Sony-Xperia-Z4-Tablet-hands-on-6

Huawei MediaPad X2

Een andere interessante tablet die tijdens MWC 2015 gepresenteerd werd is de Huawei MediaPad X2. Dit model is voorzien van een 7-inch ips lcd-display met een full hd-resolutie en draait op een octacore-processor van het bedrijf zelf. Standaard is de tablet voorzien van 4G voor snel mobiel internet, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een grote 5.000mAh accu. Helaas is het nog niet bekend wat er voor de MediaPad X2 betaald moet worden.

Huawei-MediaPad-X2-hands-on

Lenovo Tab 2 A8 en A10

Lenovo komt binnenkort met twee nieuwe Android tablets naar Nederland; een 8-inch en een 10.1-inch model. De Lenovo Tab 2 A8 is de 8-inch versie, standaard voorzien van Android 5.0 Lollipop. Deze tablet beschikt over een MediaTek-processor, een 1.280 bij 800 pixels resolutie en ondersteuning voor Dolby Atmos audio. De 10.1-inch Lenovo Tab 2 A10-70 is voorzien van een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie en draait ook op een processor van MediaTek. Dit model biedt net als de 8-inch versie ondersteuning voor Dolby Atmos maar Android 5.0 Lollipop wordt pas in juni middels een update verwacht. Van beide tablets zijn de adviesprijzen tijdens MWC nog niet bekendgemaakt.

Lenovo-Tab-2-A10-1

Alcatel Pixi 3 tablets

Alcatel zet dit jaar in op goedkope tablets, met de Pixi 3 7 en de Pixi 3 8. Het 7-inch model is een echte budgetttablet, met een standaard lcd-display dat voorzien is van een 1.024 bij 600 pixels resolutie en een MediaTek-processor onder de motorkap. Alcatel brengt drie versies van de tablet op de markt, alleen de 4G-versie draait op een Qualcomm-processor en is voorzien van Android 5.0 Lollipop. De prijzen variëren van 69 euro voor de WiFi-versie tot 129 euro voor de 4G-versie. De 8-inch Pixi 3 8 komt alleen in een 3G-variant die op Android 4.4 KitKat met een MediaTek-processor draait. De tablet heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en krijgt een adviesprijs van 139 euro mee.

Alcatel-Pixi-3-7

Archos Magnus-serie

Het Franse Archos heeft een nieuwe manier verzonnen om zijn tablets onder de aandacht te brengen. Het bedrijf introduceerde tijdens MWC 2015 namelijk de Magnus-serie die in het teken staat van het opslaggeheugen. De serie bestaat uit de 9.4-inch Archos 94 Magnus, de 10.1-inch Archos 101 Magnus en de 10.1-inch Archos 101 Magnus Plus. Het opslaggeheugen van deze tablets varieert van 64GB tot 256GB en daarbij heeft de Franse fabrikant de Fusion Storage-techniek ontwikkeld waardoor het interne opslaggeheugen met het opslaggeheugen van de microSD-kaart gecombineerd kan worden.

Archos-101-Magnus-Plus

Lenovo Ideapad Miix 300

De verwachting was dat we tijdens MWC 2015 aardig wat goedkope Windows 8 tablets gaan zien maar het lijkt erop dat veel fabrikanten wachten op Windows 10. Lenovo was één van de weinige fabrikanten die een goedkope Windows 8 tablet introduceerde, in de vorm van de Ideapad Miix 300. Dit model beschikt over een 8-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een Intel Atom-processor. De tablet is voorzien van Windows 8.1 met Bing en komt dus met een gratis jaarabonnement op Office 365. Kijkend naar de prijs van 149 euro mogen we dit dus een koopje noemen.

Lenovo-Miix-300-3

Overige tablets

Naast de hierboven genoemde modellen kwamen we tijdens MWC 2015 nog een aantal interessante tablets en hybride tablets tegen. Zo toonde Jolla de Jolla Tablet met Sailfish OS 2.0, de nieuwste versie van het besturingssysteem, en liet Nokia weten dat de Nokia N1 tablet dit jaar nog naar Europa komt. HP toonde de Spectre x360, de nieuwste hybride tablet met premium specificaties, en Dell liet de nieuwe Venue 8 7000 met oled-display aan het publiek zien.

Nokia-N1-hands-on-home

Phablets

Een markt die alsmaar harder groeit is de markt van de phablets, smartphones die door hun grootte prima als tablet kunnen fungeren. Op het Mobile World Congress werden dan ook diverse nieuwe modellen aangekondigd. In onze optiek was de Alcatel OneTouch Idol 3 één van de meest interessante phablets, met name door de aantrekkelijke prijs, de 4G-connectiviteit, het prima display en het fraaie design. Daarnaast introduceerde Honor tijdens MWC de Honor 6+ en Honor 4X phablets, en lanceerde Alcatel ook een nog goedkopere phablet in de vorm van de Pixi 3.

Alcatel-Idol-3-3

Meer informatie

Een overzicht van al het nieuws vanaf MWC 2015 vind je in ons MWC archief. De phablets en tablets die tijdens MWC gepresenteerd zijn vind je reeds in onze tablet database.

  • Delen:
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)
Huawei MediaPad X2 7.0
Android Lollipop (5.0)
Alcatel Idol 3 5.5
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. patryk
    08 maart, 2015 om 16:26

    ALWEER ANDROID ZOOI!

    Windows WORD NOOIT POPULAIR!!

    Waardeloze zooi!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.