Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Door Apple verwijderde app Launcher terug in de App Store

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2015, 9:18 CategorieApplicaties

In iOS 8 lanceerde Apple de mogelijkheid voor apps om een widget aan te maken in het notificatiescherm. Veel apps gebruiken die mogelijkheid om wat extra informatie te geven die snel en overal te raadplegen is, maar Launcher speelde slimmer op de mogelijkheid in. Met deze app kon je namelijk andere apps of acties lanceren. Kon, want de app werd vrij snel al verwijderd door Apple uit de App Store. Nu is de app terug, met een nieuw verdienmodel.

Verwijderd door Apple

Apple heeft al jaren strenge regels over welke apps wel en niet toegestaan worden. Vaak is er op het begin niks aan de hand, maar wordt een app later pas verwijderd uit de App Store door Apple. Zo ging het in eerste instantie ook bij Launcher. De ontwikkelaar van de app, Greg Gardner, liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef werken aan de app.

Op TechCrunch is te lezen hoe hij een app indiende die vergelijkbaar is met Launcher maar veel minder features had, maar die wél werd toegelaten in de App Store, en niet verwijderd werd. Hij besloot een stap verder te gaan en een app te lanceren die vrijwel identiek was aan Launcher. Ook die werd goedgekeurd. Toen Gardner vroeg waarom Launcher dan niet toegestaan was, stuurde Apple terug dat de app vanaf nu wel toegestaan is.

Launcher aangepast

Greg Gardner heeft Launcher nog wel aangepast, maar vooral het verdienmodel. Wie de app opent kan zeven apps of acties aanmaken. De achtste is een gesponsorde app, een soort advertentie. Klik erop en de App Store wordt geopend en je kunt de desbetreffende app downloaden. Wie dit niet fijn vindt kan via een in-app aankoop van €3,99 deze app verwijderen, en krijgt er een hoop ruimte bij. Na de in-app aankoop kun je namelijk 20 apps in de widget van Launcher kwijt.

Launcher is gratis te downloaden in de App Store.

  • Launcher
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.