Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie games van Telltale Games voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week bespreken we drie games van de spelontwikkelaar Telltale Games, die perfect speelbaar zijn voor op je tablet. Deze games zijn enorm verhaalgedreven, maar dat betekent niet dat de speler lui mag toekijken.

Drie Telltale Games voor op je tablet

Als de spelseries van Telltale Games iets gemeen hebben, dan is dat de nadruk op het vertellen van het verhaal. Jij als speler kunt enigszins invloed uitoefenen op het verloop ervan; je bent in elk geval altijd in staat ergens op te reageren zoals je zelf zou willen. Inmiddels heeft de ontwikkelaar een indrukwekkende bibliotheek aan games opgebouwd. Niet alleen op de grote spelcomputers, maar ook op de smart devices. Hieronder bespreken we drie series die we je aanraden wanneer je interesse hebt in verhaalgedreven spellen.

Game of Thrones

Game of Thrones: A Telltale Games Serie, zoals de game volledig heet, is een episodische game met in totaal zes hoofdstukken, wat één meer is dan gebruikelijk is voor een spel van Telltale. Het eerste deel heet Iron from Ice, die het verhaal van de House Forrester een zet geeft. In de game komen we ook enkele bekenden gezichten op de populaire televisieserie tegen, waaronder (pas op, dit kan als spoiler worden beschouwd) Peter Dinklage als Tyrion Lannister en Lena Heady als Cersei Lannister. En zo zijn er nog een aantal. Aflevering twee is ook beschikbaar.

game-of-thrones-groot

  • Game of Thrones

Tales from the Borderlands

Houd je van verhaalgedreven spellen met een hoop actie, check dan de game Tales from the Borderlands. Borderlands is van oorsprong een hybride van de genres rpg en fps, maar is voor dit avontuur omgetoverd tot een point-and-click-spel. Je speelt met twee hoofdpersonages tegelijk, die allebei hun kant van het verhaal vertellen. Op een gegeven moment komen ze op het hetzelfde punt en legt de ontwikkelaar ineens veel meer nadruk op actie dan welk spel van Telltale dan ook. Zowel aflevering één als aflevering twee is nu beschikbaar.

tales-from-the-borderlands-1

  • Tales from the Borderlands

The Wolf Among Us

The Wolf Among Us is een gameserie gemaakt door Telltale Games, die eerder verantwoordelijk waren voor het cartooneske The Walking Dead. Beide games zijn episodisch, wat betekent dat je de game in delen koopt. Het eerste deel is nu gratis te downloaden uit de Google Play Store en middels in-app-aankopen koop je de volgende vier delen. In het eerste deel leer je detective Bigby Wolf kennen, de sheriff uit het sprookstadje Fabletown. Je krijgt te maken met een bloederige moord en het is aan jou de taak te achterhalen wie daar uiteindelijk verantwoordelijk voor is.

the-wolf-among-us

  • The Wolf Among Us

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.