Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie racegames van Sega voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week bespreken we drie racegames van de Japanse spelontwikkelaar en -uitgever Sega, onder andere bekend van Sonic the Hedgehog. Sega staat eveneens bekend om het uitbrengen van solide racespellen.

Drie racegames van het Japanse Sega

Wanneer je de naam Sega uitspreekt, denk je waarschijnlijk aan spellen als Sonic the Hedgehog en Crazy Taxi en spelcomputers als de Sega Megadrive of misschien zelfs wel de Sega Dreamcast. Nadat al snel de stekker uit de Dreamcast getrokken werd en Sega besloot geen spelcomputers meer te maken, is het bedrijf zich gaan storten op het uitbrengen van third-party-spellen. Hoewel dat inhield dat we Sonic opeens op Nintendo-consoles zagen, betekende dat ook meer racegames voor iedereen – een andere sterke pilaar van het bedrijf.

Sonic & All Star Racing Transformed (gratis)

Mocht je thuis een Xbox 360, PlayStation 3 of Wii U hebben staan, dan ken je misschien de game Sonic & All Star Racing Transformed al. In deze racegame van Sega nemen klassieke Sega-personages het tegen elkaar op in Mario Kart-achtige racebanen en -auto’s, terwijl ze elkaar bestoken met items en strategieën, die moeten leiden tot een mooie overwinning op de racetrack. Een kenmerkende features aan deze game is dat de banen niet statisch zijn en per lap kunnen veranderen en dat je dan ineens in een boot vaart of vliegtuig vliegt.

sonic-racing-transformed

Sonic & All Star Racing Transformed is gratis te downloaden, maar bevat wel in-app-aankopen.

  • Sonic & All Star Racing Transformed

Sonic & SEGA All-Stars Racing (3,88 euro / 3,99 euro)

Mocht je wel van gekke kart-race-achtige racegames houden zoals Mario Kart, maar toch liever alleen in auto’s willen rijden en je op banen begeven die je tenminste kunt vertrouwen? Check dant Sonic & SEGA All-Stars Racing. Dat is de eerste Sega-racegame met Sonic en kornuiten in de hoofdrol, die succesvol het Mario Kart-blauwdruk weet te kopiëren en daar een eigen gezicht aan meegeeft. Deze game leidde uiteindelijk naar de game die je hierboven ziet staan, dus je kunt oprecht spreken van een geslaagd spel – Mario Kart-kloon of niet.

sonic-racing-sega

  • Sonic & SEGA All-Stars Racing

Crazy Taxi: City Rush (gratis)

In Crazy Taxi, waarvan het eerste deel thuis voor het eerst speelbaar was op Sega’s eigen (geflopte) Dreamcast, is het de bedoeling om klanten van punt a naar punt b te brengen. Klinkt saai, maar dat is het allerminst. Crazy Taxi: City Rush is met een vinger te spelen en leent zich uitermate goed voor korte potjes vol waanzin. City Rush heeft wel een kleine primeur: het is voor het eerst mogelijk je eigen taxi te voorzien van upgrades — zowel qua uiterlijk als performance. Ook belooft het spel een vloot aan taxi’s klaar te hebben staan.

crazy-taxi-groot

Crazy Taxi: City Rush is gratis te downloaden, maar bevat wel in-app-aankopen.

  • Crazy Taxi: City Rush

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.