Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie spellen met (fantasie)dieren in de hoofdrol voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week kijken we naar drie verschillende spellen met (fantasie)dieren in de hoofdrol. We behandelen twee puzzelgames en een sportspel. Eén van deze games is wellicht leuk voor de kleine thuis.

Drie spellen met (fantasie)dieren in de hoofdrol

Geef dieren een stem en ze veranderen in personages met hun eigen karakter. Dat bewijzen tekenfilms al jaren en ook in de videogamesindustrie is dat niet anders. Geef je hen geen stem, maar kijk je wel naar wat hen uniek maakt in de echte wereld, dan kun je daar ook grappige games van maken, zoals het onderstaande voorbeeld Monster vs. Sheep, waarin de speler makke schapen in de bek van een monster moet gooien, die nog het meeste wegheeft van het Japanse wezen Godzilla en de watertype Pokémon Blastoise.

Monsters vs. Sheep (1,05 euro / 0,99 euro)

Blijkbaar is de wereld waarin dit monster leeft rijkelijk voorzien van schapen, want het is de enige lijn der verdediging tussen het monster en de stad. Jouw taak als speler is om die schapen in de bek van het monster te krijgen. Dat doe je door ze naar boven te werpen, met de juiste hoek, zodat ze in de bek van het monster vallen. Krijg je er meerdere schapen tegelijkertijd in, dan krijg je een combobonus. Je doel is dat monster zo snel mogelijk te verzadigen, waarmee je meer punten en uiteindelijk die drie sterrenwaardering mee binnensleept.

  • Monster vs. Sheep

Grudgeball: Enter the Chaosphere (2,53 euro / 2,99 euro)

Cartoon Networks Grudgeball: Enter the Chaosphere is een voorbeeld van hoe trefbal in de toekomst wordt en bevat veel en fijne animaties, bovenop simpel te begrijpen game mechanics (zie mechanics als spelregels, de regels van de wereld van de game) en natuurlijk een verslavend karakter. Het doel is simpel: versla je tegenstanders in potjes futuristisch trefbal. Je kunt daarbij gebruikmaken van speciale aanvallen, zoals vuurballen, explosies en gifaanvallen, en door ontwijkende manoeuvres uit te halen – nee, een potje Grudgeball klinkt alles behálve saai.

  • Grudgeball: Enter the Chaosphere

Peg + Cat: The Tree Problem (1,05 euro / 2,99 euro)

Peg + Cat is een televisieprogramma voor kinderen, dat wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie. De game, gebaseerd op deze show, bevat een aantal simpele puzzels en minigames, geheel in het thema van de kinderserie. Wat fijn voor de ouders wellicht fijn is om te weten, is dat je de game eenmalig koopt op je Android-tablet of iPad en je daarna geen zorgen hoeft te maken over in-app-aankopen. Peg + Cat: The Tree Problem heeft in totaal dertig levels, verdeeld over zes werelden en daagt kinderen uit problemen creatief op te lossen.

  • Peg + Cat: The Tree Problem

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.