Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox update voor Android voegt aantal handige functies toe

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2015, 16:23 CategorieAndroid

Er zijn vandaag een aantal erg handige functies toegevoegd aan de Android-versie van Dropbox, één van de beste cloud-opslagdiensten.

Dropbox

Je kan tegenwoordig kiezen uit talloze diensten die je bestanden opslaan in de cloud: Onedrive, Google Drive, iCloud, Box, en nog vele anderen. De concurrentie is dan ook hevig, en elke dienst doet haar best om op te vallen. Één aanbieder van cloud-opslag is al jarenlang bezig met het toevoegen van allerlei nuttige functies, en dat is Dropbox. Gebruikers kunnen zelf functies en veranderingen aanvragen, en Dropbox kijkt dan wat ze kunnen doen. Vandaag is er zo’n update voor de Dropbox-versie voor Android uitgebracht, met een aantal handige features.

Nieuwe functies

Je kan vanaf nu PDF-bestanden openen met Dropbox en ze vervolgens ook opslaan, wat het openen en delen van PDF-bestanden een stuk makkelijker maakt. Als je bijvoorbeeld van een collega een PDF-bestand doorgestuurd krijgt via je e-mail, kun je vervolgens met een paar simpele handelingen dat bestand eenvoudig in de cloud opslaan. De tweede aangevraagde functie is eigenlijk nog veel handiger dan de eerste: je kan vanaf nu met de Android-app in bestanden zoeken, of het nou PDF-bestanden, Word-documenten of Powerpoint-presentaties zijn. Als je dus bijvoorbeeld op zoek bent naar een document, maar je weet niet meer de titel, kun je gewoon in al je bestanden zoeken aan de hand van een bepaald trefwoord. De update is vandaag beschikbaar in de Play Store, en wordt in de loop van de dag uitgerold naar alle gebruikers.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.