Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk Dell Venue 8 7000 met oled-display

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2015, 11:38 CategorieAndroid

Hij werd een aantal weken terug al aangekondigd maar in Nederland kun je er nog niet voor naar de winkel; de Dell Venue 8 7000, de nieuwste Android tablet van Dell. Tijdens MWC 2015 hebben we even met de Dell Venue 8 7000 kunnen spelen.

De Dell Venue 8 7000 is in meerdere opzichten een unieke tablet. Dit model is namelijk één van de weinig tablets voorzien van een 8.4-inch oled-display met een indrukwekkende resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Deze combinatie van een hoge resolutie en een oled-paneel zorgt voor een indrukwekkend goed scherm, met rijke en natuurlijke kleuren, een haarscherpe weergave van media en websites, een vooral ook diepe zwartwaarden en een hoog contrast.

Dell-Venue-8-7000-3

Maar, dat is dus niet het enige want de Venue 8 7000 is met een profiel van maar 6 millimeter is het ook één van de dunste tablets op de markt. De tablet ligt bijzonder goed in de hand, beschikt over slanke bezels aan drie zijden en komt met een design dat we niet vaak voorbij hebben zien komen. De onderzijde van de tablet, waar ook de speaker in verwerkt zit, is wat breder dan de andere randen. Daarbij is de tablet voorzien van een stevig en premium aanvoelende behuizing, mede dankzij het gebruik van aluminium.

Dell-Venue-8-7000-4

Een andere unieke feature van de Venue 8 7000 is de Intel RealSense-technologie. Aan de achterzijde zitten drie camera’s verwerkt, naast de standaard 8 megapixel camera. De extra camera’s worden gebruikt om de diepte te analyseren en met deze informatie extra mogelijkheden aan het bewerken van foto’s toe te voegen. Zo is het mogelijk na het maken van een foto op een object in de achtergrond scherp te stellen of kun je selectief kleuren in de voorgrond of achtergond vervangen. De camera’s maken dus een soort ‘3D-afbeelding’ van de ruimte, die geheel in focus is. Na het maken van de foto kun je als gebruiker zelfs nog het perspectief licht veranderen. Het is een leuke extra feature maar de vraag is of je er als eindgebruiker vaak mee aan de slag zult gaan.

Dell-Venue-8-7000-5

Op het gebied van prestaties laat de Venue 8 7000 weinig te wensen over. De tablet is voorzien van een Intel Atom Z3580-processor, komt met 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Helaas draait het model vooralsnog op Android 4.4 KitKat maar deze versie van het besturingssysteem draait in ieder geval soepel en snel. We hebben nauwelijks lags of haperingen ervaren, en ook het laden van apps ging vlot.

Dell-Venue-8-7000-6

Voorlopig kun je in Nederland nog niet naar de winkel voor de Dell Venue 8 7000. In onder meer de VS wordt de tablet reeds verkocht voor een prijs van 399 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.