Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook introduceert betalingen in Facebook Messenger-app

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2015, 23:46 CategorieAndroid

Facebook heeft vandaag een interessante functie geïntroduceerd in haar messenger-app, Facebook Messenger: het overmaken van geld binnen de app, via je Visa of MasterdCard-kaart.

Facebook Messenger

Facebook wil dat je zoveel mogelijk tijd in hun apps besteedt, dus het Amerikaanse bedrijf zal er dan ook alles aan doen om jouw aandacht vast te houden. Stel je bent in overleg met een vriend om naar een concert te gaan van je favoriete band, en je wilt geld voor het kaartje overmaken. Normaal zou je dan de app van PayPal of je eigen bank openen, om netjes het bedrag over te schrijven. Als het aan Facebook ligt is dat verleden tijd, en zal je voortaan via Facebook Messenger geld overmaken naar vrienden. Vandaag introduceerde Facebook een “$”-knop, waarmee je geld kan sturen naar je familie of vrienden.

Veilige betalingen

Facebook heeft de functie helemaal zelf ontworpen, in plaats van samen te werken met bijvoorbeeld Paypal. Het bedrijf heeft enorm veel ervaring met het verwerken van transacties, door de miljoenen betalingen die ze per dag faciliteren via hun advertenties en games. De transacties binnen je Facebook Messenger app zullen versleuteld worden, en worden in een afgesloten en beveiligde omgevingen verwerkt, afgescheiden van de andere delen van Facebook. Ook komt er en anti-fraude team, dat scherp in de gaten houdt of de functie niet misbruikt wordt.

Beschikbaarheid

De betalingen doe je via je Visa of MasterdCard-kaart , dus Facebook concurreert direct met bijvoorbeeld PayPal en Google Wallet, andere apps waarmee je betalingen kan doen. Facebook zegt echter zelf dat ze de functie niet hebben geïmplementeerd om met andere bedrijven te concurreren, en dat ze Facebook Messenger enkel nog handiger willen maken. Het Amerikaanse bedrijf verdient genoeg met haar reclames, en het enige wat dan ook belangrijk voor ze is, is dat je hun apps blijft gebruiken. De betaalfunctie wordt de komende tijd langzaam uitgerold in de Verenigde Staten, of we de functie ook in Nederland gaan krijgen is niet bekend.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.