Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook presenteert Messenger als app-platform

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2015, 9:30 CategorieAndroid

Facebook heeft op woensdagavond bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse conferentie, dat het een app-platform van Facebook Messenger wil maken. Op dit moment heeft Messenger 600 miljoen maandelijkse gebruikers.

Messenger wordt app-platform

De bestuursvoorzitter en mede-oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft op woensdagavond bekendgemaakt dat Facebook een app-platform van Messenger wil maken. Zuckerberg nodigt third-party app-ontwikkelaars uit applicaties te gaan ontwikkelen voor het nieuwe platform, dat momenteel maandelijks gebruikt wordt door 600 miljoen gebruikers. Die uitnodiging moet ertoe leiden dat Messenger-gebruikers straks een ruime keuze uit apps hebben, zodat ze Messenger nog vaker zullen gebruiken. Dat heeft Zuckerberg voor ogen.

Messenger-gebruikers zullen naar verluidt twee voordelen gaan ervaren. Wanneer het nieuwe app-platform van de grond komt, krijgen ze toegang tot meer apps die hen in staat stelt met meer dan alleen tekst te communiceren. De voorbeelden die Zuckerberg aanhaalt, zijn twee apps die intern zijn ontwikkeld: Ultratext, voor .gif-berichten, en Ditty, dat elk bericht muzikaal moet maken. Mocht één van je vrienden je een bericht sturen nadat ze een app hebben geïnstalleerd die jij niet hebt, dan krijg je direct de mogelijkheid hem te downloaden.

Daarnaast wil Facebook Messenger gaan gebruiken als middel voor bedrijven om met hun klanten te communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld je bonnetje opgestuurd krijgen via het nieuwe platform of kun je als klant toch een andere maat van een kledingstuk doorgeven, voordat die kleding wordt opgestuurd. Sommige Messenger (Platform)-applicaties zijn nu direct al beschikbaar en het is logisch dat een breed third-party support nog even op zich laat wachten. Zuckerberg sluit de presentatie af met de boodschap dat dit nog maar het begin is.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.