Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Final Fantasy XI komt naar mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2015, 12:03 CategorieAndroid

Square Enix heeft bekendgemaakt dat de massive multiplayer online game Final Fantasy XI naar mobiele apparaten komt. Dat betekent dat we de meest populaire mmo van de uitgever op de tablets kunnen verwachten.

Final Fantasy XI is de meest succesvolle mmo van Square Enix

Op het moment heb je al een ruime keuze aan role playing games op Android en iOS, waaronder van uitgever Square Enix. Ondertussen kunnen we ook nog uitkijken naar een aantal andere rpg’s van dezelfde uitgever, waaronder Final Fantasy: Brave Exvius en Final Fantasy Legends: The Space-Time Crystal die later dit jaar verschijnen. En voor volgend jaar kunnen we in elk geval nog op een derde titel rekenen van Square Enix, aangezien de uitgever heeft aangekondigd dat de mmo Final Fantasy XI eraan zit te komen.

Square Enix, de uitgever van alle Final Fantasy-spellen, en de Koreaanse tak van Nexus Corporation, bekend van de populaire mmo Maple Story, hebben namelijk een samenwerking aangekondigd, om in elk geval Final Fantasy XI naar mobiele apparaten te krijgen. Deze mobiele zal zowel de single- als de online multiplayer gaan bevatten en volledig geoptimaliseerd voor touchscreens worden, inclusief een nieuwe besturing, snellere groepsorganisatie, nieuwe in-game events en een verbeterde singleplayer.

Aangezien het dus nog wel even duurt voordat Final Fantasy XI uitkomt op Android en iOS, weten we nog een aantal dingen niet. Pc-spelers betalen maandelijks dertien dollar om de game te kunnen spelen en onduidelijk is nog of mobiele gamers straks hetzelfde moeten doen. Aangezien in het verleden is gebleken dat mobiele gamers hier niet echt op zitten te wachten, is het nog maar de vraag of we straks datzelfde of überhaupt een maandbedrag moeten betalen om te kunnen spelen. Wanneer de game volgend jaar uitkomt, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.