Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Foto’s Xiaomi MiPad 2 gelekt’

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2015, 10:21 CategorieAndroid

Naar verluidt zijn er foto’s opgedoken waarop we de Xiaomi MiPad 2-tablet kunnen zien. De tablet is veel eleganter dan zijn voorganger. De specs van het apparaat zijn helaas nog niet bekendgemaakt, maar daar bestaan al wel geruchten over.

Gerucht: Xiaomi MiPad 2 te zien op foto’s

Er zijn foto’s opgedoken waarop we mogelijk de Xiaomi MiPad 2-tablet kunnen zien. Dit is de opvolger van de Xiaomi MiPad: een kleurrijke budgettablet van het Chinese merk. Het design van de tablet op de foto is gelijk aan die van de Xiaomi Mi Note, met hetzelfde gebogen scherm, de plaatsing van het logo en de plek waar we de camera en sensoren terugvinden. Hoewel we weinig weten over de tablet, doet het gerucht de ronde dat je met de tablet kunt bellen. Dat zou de tablet een stuk aantrekkelijker moeten maken.

xiaomi-mipad-2-fotos

Opvallend is verder dat de Xiaomi MiPad 2 een stuk eleganter is dan de eerste MiPad (te zien op de afbeelding hierboven): de kinderlijke kleuren zijn ingewisseld voor een meer volwassen uitstraling. De tablet wordt voorzien van een metalen frame, glazen achterkant en de MIUI-interface (die mogelijk weer op Android 5.0 Lollipop is gebouwd). Uit eerder ontstane geruchten is op te maken dat de Xiaomi MiPad 2 een scherm van 7,9 inch krijgt, evenals 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen – gelijk aan zijn voorganger, dus.

Onder de motorkap zou je verder een chipset van Intel vinden, geklokt op 1,8 GHz. Dat zou helemaal niet vreemd zijn, omdat bekend is dat Xiaomi en Intel wel eens om de tafel zitten. Eerder zou Xiaomi voor de Tegra K1-chip van Nvidia hebben gekozen, maar dit blijkt dus alweer een achterhaald gerucht. Aangezien we hier constant met geruchten en mogelijke gefabriceerde foto’s te maken hebben, blijft het voorlopig nog onduidelijk wat Xiaomi in petto heeft. De fabrikant houdt binnenkort een presentatie, dan leren we ongetwijfeld meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.