Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy Note 5 wordt eerste phablet met 4k-display’

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2015, 9:52 CategorieAndroid

Samsung heeft de Galaxy Note 5 natuurlijk niet nog aangekondigd, maar er is wederom een gerucht over het apparaat verschenen. Zo zou deze phablet de eerste worden die een 4k-display krijgt, een gerucht dat we al eerder hebben gehoord.

Gerucht: Galaxy Note 5 krijgt 4k-display

Er zijn wederom geruchten opgedoken over de Samsung Galaxy Note 5, waar het Zuid-Koreaanse bedrijf naar verluidt de ultieme phablet van wil maken. Hoewel de Samsung Galaxy Note 4 al een erg fraai apparaat is en lovende recensies op zijn naam heeft staan, wil Samsung alsnog een stapje verdergaan met de volgende iteratie. Het schijnt namelijk dat Samsung erop gebrand is als eerste met een 4k-display op een phablet te willen komen en de onaangekondigde Galaxy Note 5 moet hier de ultieme kandidaat voor zijn.

Nu klinkt dat natuurlijk heel erg tof, een 4k-display op een phablet. Maar er zit ook een nadeel aan: batterijen die je terugvindt in smartphones en phablets zijn vaak al niet zo krachtig en gaan in sommige gevallen niet eens een hele dag mee. Dus als we straks, mogelijk, een 5,7 inch-scherm krijgen met een 4k-resolutie, dan kun je er vergif op innemen dat het ten koste gaat van de batterijduur. Waarom zijn batterijen vaak minder krachtig in een toestel met veel features aan boord? Simpel: kleinere batterijen bieden meer ruimte voor andere zaken.

Naast een 4k-display, zou Samsung ook voornemens zijn een nieuw type geheugen te willen introduceren: EPOP. Deze chip zou 3GB LPDDR3 DRAM met 32GB aan intern geheugen gaan combineren. Het zou ook tof zijn om te zien dat Samsung met een 64GB- of 128GB-versie op de proppen komt, net zoals dat het geval is met de Samsung Galaxy S6. Daarnaast wordt er gespeculeerd over een camera van 21 megapixels. Wanneer Samsung met de Galaxy Note 5 op de proppen komt, is niet bekend. Maar waarschijnlijk zien we hem in september.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.